Vragen?

Baby’s en verzorging.

Op de uitzetlijst die je krijgt wanneer je zwanger bent staan er verzorgingsproducten voor je kindje.
Daarbij is het belangrijk om een shampoo, billen cr√®me en babyolie in huis te hebben. √Čn vaak krijg je ook nog eens van alles als kraamcadeautjes.
Maar niet alle producten zijn even goed voor je pasgeboren kindje.
Waar let je op als deze producten aanschaft of krijgt?
Toen ik moeder werd ging er een wereld voor mij open, want het bekende gele merk die iedereen gebruikt,  bleek toch niet helemaal door mijn keuring heen te komen.
Ik vertel je waarom het belangrijk is om eens aandachtig jouw producten te bekijken.

Waarom is het belangrijk om je te verdiepen in wat je voor je kindje gebruikt?
De huid van een pasgeboren kindje is nog niet helemaal volgroeid. Je kindje heeft maanden beschermd in jouw buik geleefd en komt nu opeens in aanraking met alles van buitenaf.
De huid is vele malen dunner dan die van een volwassenen. Een huid heeft een hele belangrijke functie, namelijk zoveel mogelijk schadelijke stoffen tegen houden om ons te beschermen voor alle schadelijke invloeden van buitenaf. Daarom heet het ook de huid barri√®re. Deze barri√®re zorgt er ook voor dat belangrijke dingen zoals het vocht, niet kan verdampen. Vocht is namelijk heel erg belangrijk om alle essenti√ęle functies van de huid uit te kunnen voeren.
Wanneer deze barri√®re niet goed in takt is kan het dus schadelijke stoffen gemakkelijker opnemen, vocht laten verdampen en uiteindelijk zal de huid ge√Įrriteerd rood eruit komen te zien. Iets wat je niet wilt voor je pasgeboren kindje.

Door verkeerde producten te gebruiken kun je juist de huid sneller irriteren en kun je deze huid barrière sneller kapot maken.
Waardoor er sneller huidproblemen ontstaan.

Om deze belangrijke functie van de huid te ondersteunen gebruik je speciale producten.
Maar er zit behoorlijk wat verschil tussen de producten die je kunt kopen.
Voor een pas geboren kindje gebruik je sowieso niet vaak veel producten. Maar wanneer je producten gaat gebruiken wil je wel dat het de juiste zijn en dat ze heel zacht zijn voor het huidje.

Je let daarom op dat het geen chemische en synthetische ingredi√ęnten inzitten.
Dit kan er namelijk voor zorgen dat je kindje sneller een allergische reactie krijgt en dus sneller last krijgt van eczeem of andere huidproblemen.
Je kunt je wel voorstellen dat, wanneer je weet dat een huidje van een baby 5x zo dun is als een volwassen, je veel beter moet opletten waarmee het in contact komt.
Het is niet voor niets dat je alle babykleertjes eerst moet wassen en strijken voordat je het aandoet.
Dit komt namelijk in contact met het dunne en tere huidje. Het advies is ook om deze kleertjes met een zacht wasproduct te wassen. Ook dit is niet voor niets.

Belangrijk is dus om de ingredi√ęnten lijst na te lopen van alle producten die je bij je kindje wilt gaan gebruiken.
Ook als ze wat groter zijn en al een peuter of kleuter zijn is het nog steeds goed om hierbij stil te staan.

Waar let je op?
Vermijd liever de volgende ingredi√ęnten:

  • ¬†Parfum.
  • ¬†Synthetische ingredi√ęnten
  • Parafine/Vaseline
  • Alcohol (let op niet alle alcohol zijn slecht!)
  • PEG nummers

Wanneer jij zelf al geen chemische en synthetische producten zou willen gebruiken, kun je wel voorstellen dat je dat bij een pasgeboren kindje al helemaal niet wilt.
Kies daarom voor zo veel mogelijk natuurlijke √©n biologische producten. Hierdoor voorkom je dat je kindje teveel in aanraking komt met vervelende ingredi√ęnten die sneller de huid irriteren.

Natuurlijk en biologische producten zijn vele malen zachter voor een teer huidje.
Het zal de huidfuncties juist ondersteunen en de huid barrière sterker maken. Waardoor de weerbaarheid van de huid zal toenemen.
Dat is tenslotte wat je wilt wanneer je de producten aanbrengt bij je kindje.
En dan zijn deze opties vaak nog milieuvriendelijker, diervriendelijker en duurzamer.
Wil je wat inspiratie welke producten door mijn keuring heen zijn gekomen? In de webshop staan een aantal kids friendly producten van Naobay.

Heb je hulp nodig bij een keuze wat betreft producten voor je kindje? Of wil je bekijken of de producten die je gebruikt wel goed zijn?
Of wil je de producten zelf even voelen en ruiken? Ze staan voor je klaar!

Liefs Sam.