Vragen?

Het beste anti veroudering product is iets wat iedereen wel kent.

Heb ik je aandacht nu? ūüėČ
Wist je dat de grootste oorzaak van de veroudering van de huid iets is wat wij dagelijks mee te maken hebben.
(En helemaal afgelopen weekend)
Namelijk: De Zon!
Een vergeten schat wat betreft huidverzorging en anti veroudering is dan ook de zonnebrandcrème.
Iets wat wij eigenlijk dagelijks zouden moeten gebruiken maar wat we vaak alleen maar op vakanties gebruiken. Om vervolgens het flesje halfvol weer in de kast te zetten. Zodat die volgend jaar wel weer mee kan.. (Wist je dat een zonnecrème maar 1 jaar houdbaar is en daarna de bescherming niet meer te garanderen is?)
Mijn advies: Gebruik dagelijks, ook bij bewolkte dagen, een zon bescherming.
Even een kleine uitleg.

De zon heeft 2 stralingen.( Eigenlijk 3 maar dat word dan wel weer heel theoretisch.)
UV-A en UV-B.
De UV-B straling staat voor Burn. Hier hebben we allemaal wel eens mee te maken gehad want hierdoor word onze huid rood, pijnlijk en uitgedroogd. Onze huid loopt direct schade op van deze straling. Ongeveer binnen een minuut is er al schade aangericht in de huid.

UV-A Straling zijn wij over het algemeen nog niet zo erg van op de hoogte. De A staat voor Aging.
Maar juist deze straling is nog schadelijker. Het gaat werkelijk waar overal doorheen, word weerkaatst door omgevingsfactoren en de voornaamste reden van huidveroudering. Deze straling voel je niet waardoor we ook niet worden ‚Äúgewaarschuwd‚ÄĚ. Het is een sluipmoordenaar.
Hoogte versterkt de uv-straling. De kracht van de zon wordt met elke 30 meter dat je hoger zit met zo ongeveer 4% sterker. Dus die bergwandelingen of ski vakanties zijn de ultieme veroudering versnellers. En wanneer je weet dat het ook nog eens wordt weerkaatst is die witte sneeuwlaag ook niet echt een pretje.

Onze huid word bruin om ons te beschermen tegen deze stralingen. Veilig bruin worden bestaat dus niet. Dit proces zorgt ervoor dat onze huid meer pigmenten gaat aanmaken en hierdoor krijgen wij een bruine kleur in de opperhuid. Deze kleur zorgt ervoor dat er een soort beschermlaag gevormd is in de huid dat dan weer de stralingen zal tegenhouden. Dus die bruine kleur, waar wij allemaal zo ons best voor doen in de zomer, is helemaal niet zo goed. Dit proces kan ook voor pigmentvlekken zorgen. De stralingen zorgen er ook voor dat de huid sneller zal uitdrogen. De elasticiteit word aangetast, de huid verslapt, wat uiteindelijk voor meer rimpels zorgt.

De SPF laat zien hoelang wij in de zon kunnen met deze bescherming voordat onze huid zal verbranden. Een SPF 2 zal ongeveer 50% van de UV-B straling tegenhouden. Een SPF 15 houd ongeveer 85% van de straling tegen.
Helaas kun je niet 100% tegen de straling worden beschermd, daarom is een SPF hoger dan 30 bijna nooit nodig.
Dat is ook de reden dat je altijd, ongeacht de hoeveelheid dat je smeert, bruin wordt.
Hoelang je echt in de zon kunt ligt aan nog meer factoren zoals huidtype, de plek waar de zon schijnt, tijdstip en hoeveel pigment jij al in je huid hebt opgebouwd.

Maar uit vele onderzoeken is gebleken dat wij over het algemeen veel te zuinig zijn met ons zonneproducten.
Hierdoor zijn we vaak niet optimaal beschermt. Waardoor de SPF ook niet tot zijn recht komt.
Per vierkante centimeter aan huid moet ongeveer 2 millimeter aan product tegenover staan.
Dus voor je hele lichaam heb je ongeveer een borrelglaasje nodig!
(Dat is dan ook gelijk mijn antwoord op de vraag op social media van donderdag 30 mei! Antwoord A! Had jij het goed?)

De zon laat onze huid oxideren. Dit betekend dat er vrije radicalen vrijkomen. Deze snoepen als het ware aan onze collageen en elastine vezels in de huid. Twee belangrijke factoren in de huid die onze huid strak en elastisch houden. Wanneer deze twee worden aangetast zullen we dus sneller verouderen en zal er sneller rimpelvorming en pigment vlekken ontstaan.
Een goede antioxidant is dus belangrijk. Dit kun je doen door een goede beschermende serum en crème onder je zonnebrand aan te brengen.
Maar het belangrijkste is dan natuurlijk de zonnebrandcrème die ervoor gaat zorgen dat jou huid die stralingen allemaal niet binnen krijgt. En dat is jouw beste anti veroudering product!

Heb ik je nu overtuigd om toch maar eens te investeren in een goede zon bescherming?
In de webshop kun je meerdere producten vinden met een geweldige SPF erin.

Meer informatie, vragen of wil jij een huidadvies?
Neem gerust even contact met mij op.
Ik help je graag. 

Liefs,
Sam.