Vragen?

Is er een oplossing voor acne?

Een krachtige combinatie van probiotica en biotechnologie die de strijd aan gaat met Acne. De nieuwe lijn van Esse die de oplossing geven tegen acne.
De resultaten zijn verbluffend! 
In deze blog een uitleg over de oorzaak van acne, hoe wij er tegenwoordig naar kijken, hoe wij onze denkwijze moeten aanpassen en natuurlijk de oplossing.

De oorzaak van Acne.

Wanneer we kijken naar acne zijn er vaak vier factoren die dit veroorzaken.
1. Een te veel aan talg.
2. Een teveel aan (dode) huidcellen bij de uitgang van een haarzakje waardoor die geblokkeerd wordt.
3. Teveel aan bacteriën die het huid microbioom uit balans halen.
4. Ontstekingen. 

Acne kan voorkomen op elke leeftijd en is helemaal niet gek dat je er op latere leeftijd mee te maken krijgt.
Ontstekingen zijn de belangrijkste oorzaak van acne, daarom moeten we kijken waardoor dit wordt gestimuleerd.
Slechte voeding, te weinig vocht, hormonen, te weinig lichaamsbeweging en stress kunnen hier de oorzaken van zijn. 
Maar dit zijn vaak dingen waar we weinig invloed op hebben.
De barrièrefunctie van de huid, daar hebben we wél invloed op.

Een gezonde barrière functie van de huid zorgt ervoor dat de buitenkant buiten blijft, en dat er weinig stoffen binnen komen die het immuunrespons van de huid zal “aanzetten” waardoor er lage ontstekingen ontstaan.

De nieuwe kijk naar het behandelen van acne. 

Wanneer we acne willen bestrijden hebben we in ons hoofd dat de huid zo schoon mogelijk moet zijn.
We strippen met de meest agressieve producten de huid en verwijderen zo dode huidcellen, talg (de vetten) en de bacteriën die hierop leven.

Wanneer we kijken naar de filosofie van Esse is dat ze het de huid als een ecosysteem behandelen.
De talg, huidcellen en bacteriën zitten niet voor niets in en op de huid. Ze hebben hier functies en werken samen om jouw huid te beschermen, te ondersteunen en haar werk te kunnen laten doen.
Wanneer je dit verwijderd zal dit ecosysteem uit balans raken. Waardoor er nog meer problemen ontstaan.
Wanneer we bekijken wat dit met ons microbioom doet zal je merken dat dit ecosysteem uit balans wordt gehaald.

Het microbioom zijn alle bacteriën, virussen en schimmels die op de huid leven. Dit is normaal, want alles bestaat uit micro-organisme. Alleen zijn wij, helemaal nu ;), het gaan zien als iets negatiefs en moet het allemaal schoon, gedesinfecteerd en verwijderd worden.
Terwijl deze micro-organisme juist, in een goede balans, heel veel voor je kunnen betekenen in positieve zin.
Wanneer we die alsmaar verwijderen zal de diversiteit afnemen op de huid.
Waardoor de hoeveelheid verschillende stammen afneemt en in sommige stammen in overvloed kunnen gaan leven. 
Wanneer deze stammen die overheersen de “slechtere bacteriën” zijn die acne veroorzaken, kun je garanderen dat de acne aangewakkerd wordt of wordt verergerd. 
Vaak worden daardoor ook producten gebruikt die chemicaliën bevatten die irritatie veroorzaken. Hierdoor wordt juist de barrière functie verzwakt. 
Door het alsmaar strippen van de oliën en talg op de huid gaat de huid extra talg aanmaken. Deze talgkliertjes moeten zo hard werken om dit voor elkaar te krijgen dat ze niet meer hoogwaardige talg aanmaken waardoor het geen essentiële voeding meer bevat voor de huid. En we weten dat hoe meer talg er wordt aangemaakt, hoe meer de acne wordt getriggerd en dus verergerd.

Vitamine D is ook een belangrijke factor bij acne huiden. Er is onderzocht dat hoe meer Vitamine D tekort er is, hoe erger de acne is.
Vitamine D zorgt voor het reguleren van immuunrespons en verminderen van ontstekingen, talgproductie verminderen, verbeterd de barrière functie en verhoogd de antimicrobiële peptiden om de “slechtere bacteriën” te laten afnemen en te temmen. 
Doordat wij een indoor levensstijl hebben in onze huidige maatschappij is dat erg lastig. Je merkt dat in de zomer, wanneer je lekker veel vitamine D hebt opgenomen, je acne minder erg zal zijn.

Onderzoeken hebben laten zien dat de mensen die nog een traditionele leefstijl hebben, denk aan de mensen die écht in de jungle leven en geen mobiele telefoon hebben ;), geen enkele pukkel, puistje of verstopte porie hebben. Dat laat zien dat wij te maken hebben met een westers probleem die ook wordt veroorzaakt door deze indoor leefstijl.

Terug naar de natuur?
Dat is lastig helaas. Ik zie mijzelf niet plantjes plukken en achter beesten aan rennen om te kunnen overleven 😉
Maar wat we wel kunnen doen is deze leefstijl nabootsen op onze huid.

En dat kunnen we doen met de nieuwe producten van de clarifying lijn.
Wat maakt deze lijn uniek?

1. Ze hebben maar liefst 1 miljard levende probiotische bacteriën per ml opgenomen om de diversiteit te versterken op de huid. Dat is écht mega uniek!
2. We gebruiken provitamine D om te compenseren dat we de gehele dag binnen zitten. En door het toe te voegen aan de huidverzorging wordt het vele malen intensiever opgenomen dan met vitamine pillen.
3. In plaats van synthetische retinoïden maken we gebruik van het geweldige ingrediënt bakuchiol, een planten extract met de zelfde resultaten zonder de nadelige effecten.
4. Zoals je gewend bent van Esse bevat het Prebiotica (de voeding voor de bacteriën)
5. Het bevat geen synthetische ingrediënten maar alleen natuurlijke en biologische zodat het ecosysteem op de huid niet vervuild wordt.

Deze lijn bevat daarom vier producten:
De Clarifying cleanser.
De cleanser is een milde reiniging die overtollig oliën absorbeert zonder de huid te strippen. Verminderd de opgehoopte huidcellen zodat het toegankelijk wordt om afval uit te scheiden en ingrediënten op te nemen. Verminderd populaties van gisten waardoor ook kleine bultjes verminderd worden. Bevat een level 2 aan probiotica waardoor het een antimicrobieel peptide complex bevat.
Belangrijkste ingrediënten: 
Salicylzuur, Bamboe houtskool, Lactobacillus lysaten.

Clarifying Oil.
Een gezichtsolie met levende probiotica om het microbioom positief te beïnvloeden en zorgt voor vermindering van het aanmaak van talg.
Hiervoor vertelde ik dat de huid meer talg gaat aanmaken wanneer we de huid té agressief schoonmaken. Deze olie zorgt ervoor dat microben op de huid positief worden beïnvloed. 
Deze olie is uniek omdat het meer dan 1 miljard! levende probiotica bevat. Dit zorgt ervoor dat de positieve microben (bacteriën) in de meerderheid komen waardoor de disbalans afneemt in de huid. Hierdoor zal de slechtere bacteriën, die acne veroorzaken, worden verminderd en hebben minder invloed meer op de huid.
Dit reguleert het immuunsysteem (het zet de huid niet meer aan tot ontstekingen) verbeterd de ontstekingen, verbeterd de barrièrefunctie en controleert de balans in het microbioom (de goede en slechte bacteriën worden in controle gehouden)

Deze unieke olie is het énige product van Esse die maar liefst VIER stammen lactobacillus probiotica bevatten. Het hoogste uit alle producten van Esse. 
Belangrijkste ingrediënten:
Bakuchiol, levende Lactobacillus mix, provitamine D. 

Clarifying Serum. 
Een serum die 2% salicylzuur bevat om de poriën open te houden. De niacinamide zorgt voor het reguleren van de talgproductie. Pro en prebiotische extracten zorgen voor het balanceren van de microben op de huid.
Het verhoogt de barrièrefunctie van de huid, is een hulpmiddel tegen wondjes, littekens en genezing.
Keratolytische eigenschappen zorgen ervoor dat de huid toegankelijker wordt om afvalstoffen uit te scheiden en ingrediënten op te kunnen nemen. Verminderd ontstekingen. Remt de groei van de slechtere bacteriën die de overhand nemen.
Belangrijkste ingrediënten: 
Salicylzuur, niacinamide, Hyaluronzuur, Getyndalliseerde lactobacillus, prebiotica, myrothamnus.

De olie en het serum is alleen mogelijk om SAMEN te gebruiken. Alleen dan kan de werking worden gegarandeerd. 

Dan is er ook nog een clarifying spot corrector die je plaatselijk op puistjes kunt aanbrengen. Deze is vele malen geconcentreerder dan het serum waardoor je het écht alleen plaatselijk mag gebruiken.
Een fijn SOS middel tegen puistjes waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. 

Wanneer er nieuwe producten worden gelanceerd kun je verwachten dat er altijd onderzoeken worden gedaan naar de resultaten.
En die zijn verbluffend!

Bij maar liefst 46% was een vermindering van pustels te zien. (die zichtbaar zijn met een gele kop)
En maar liefst 64% vermindering van ontstekingen. 

Wanneer we de resultaten vergelijken met medicatie gebruik zien we dat er minder klachten en bijwerkingen zijn.
Orale medicatie geeft 69% resultaat na een kuur 12 weken.
Hierbij gaf 40 tot 60% aan bijwerkingen te hebben. 
Bij Esse is het resultaat na 8 weken! 62% vermindering van de acne.
En hierbij was maar 2%! die bijwerkingen opmerkte.
Waarbij het met medicatie  gaat om het vernietigen van het microbioom op de huid is het geen garantie dat het daarna niet terug komt.

Terwijl Esse juist het microbioom in balans brengt waardoor het een duurzamere oplossing is, met betere resultaten in een kortere periode. 
Ook is de terugkomst van acne lager dan bij medicatie waardoor je wel kunt concluderen dat het een duurzamere, vriendelijker en effectievere optie is dan de medicatie. 
Het beste resultaat is zichtbaar na 3 maanden. 

De producten zijn alleen geschikt voor acne huiden, zowel voor jong en oud.
Hierdoor het belangrijk is dat ze alleen aangeschaft worden na een huid analyse. 
Hiervoor kun je contact opnemen met mij om te kijken welke producten voor jouw geschikt zijn.

Ga jij deze duurzame milieuvriendelijke strijd aan tegen acne? 
Ik help je graag. 
Liefs, Sam. 
clarifying, insideoutbysam. Esse.