Vragen?

Een nieuw jaar geeft de kans om fris en met goede moet nieuwe doelen te stellen. 
We blikken terug op het afgelopen jaar en maken plannen voor het nieuwe jaar. 
Waaronder er veel nieuwe intenties worden gezet om nog beter voor jezelf te gaan zorgen.
Helemaal in een wereld waar veel van je wordt verwacht en aan je wordt gevraagd. Daarom is selfcare zo belangrijk. Dit zorgt ervoor dat jij het op langer termijn volhoudt. 
Door structureel aandacht te besteden aan jezelf, te doen waar jij gelukkig van wordt. Dat is de manier om jouw energie weer op te laden zodat jij die drukke agenda aan kunt en weerbaarder bent voor tegenslagen. Ik vergelijk het altijd met het vliegtuig en een noodsituatie.
Niet voor niets wordt daar gezegd dat je eerst zelfs je zuurstofmasker op moet zetten zodat je daarna pas andere kunt gaan helpen.
Wanneer je dus goed voor jezelf zorgt, kun jij ook veel beter voor de rest zorgen.Ik probeer daarom ook iedereen die mijn salon bezoekt de essentie van selfcare uit te leggen. 
Of juist enorm mijn best te doen dat dit momentje bij mij het ultieme selfcare moment wordt.
Want of je nou een hardwerkende vrouw bent die zich helemaal op haar carrière richt, een moeder, een zorgende of wie/wat dan ook.
Iedereen zou het belang moeten inzien van een stuk selfcare.
Wat bedoel ik met selfcare?
Selfcare is een manier om jezelf op te laden. Na een harde dag werken, een drukke agenda, een gezin thuis of een aantal deadlines die je nog moet halen.
Dit zorgt ervoor dat jij stress bestendig bent. Dat jij die agenda punten kunt afvinken en dit je niet uitput. 
Dat jij niet al bij het kijken in je agenda een burn out krijgt.  
Selfcare is super persoonlijk. Waar de ene energie van krijgt kan het bij de andere misschien juist een energie vreter zijn.
Daarom altijd goed om bij jezelf af te vragen wat jouw energie geeft. Je bent lief voor jezelf, zoals je ook voor iemand anders lief bent.
Het is helemaal niet egoïstisch om ook eens jouw grenzen aan te geven, te bekijken waar jij behoefte aan hebt.
Juist wanneer jij dit in een goede balans hebt kun jij die goede moeder zijn, die carrière ambities werkelijkheid maken en in totaal een leuker en fijner persoon zijn.
Daarom maak ik er altijd graag een ontzettend fijn moment van wanneer jij bij mij in de stoel komt.
Want dit moment bij mij, is selfcare en is aandacht hebben voor jezelf.
Wil jij lekker de hele behandeling door kletsen? Helemaal prima.
Heb jij liever dat ik niks zeg, luister je naar de muziek en geniet je van de behandeling? Helemaal prima.
Lees jij liever een magazine of boek terwijl ik je pedicure behandeling uitvoer? Helemaal prima.

Maak in van jouw moment, jouw moment. En geef dit aan bij mij zodat we jouw moment kunnen optimaliseren 🙂 
Om vol in mijn energie te kunnen staan heb ik ook mijn eigen selfcare momenten en routines.

Daarom een persoonlijk kijkje hoe ik ervoor zorg dat ik met volle energie voor jullie kan zorgen.

Zonder dat het mij uitput. Mijn persoonlijke selfcare tools, wie weet geeft het wat inspiratie.
* Journallen, Rock your World heeft een journal waar ik dagelijks wat in opschrijf. Deze staat boordevol informatie, werken met je cyclus en vindt ik een super fijne tool.
* Moonbird, Bewuste ademhalings tool. Meditatie is nog nooit zo gemakkelijk geweest met dit apparaat. Het helpt mij om dieper te mediteren, gemakkelijker adem te halen. Vaak wanneer we druk zijn gaan we hoger in onze ademhaling zitten waardoor we meer stress genereren. Hiermee zorg ik dat ik dagelijks even stilsta bij mijn ademhaling.
*De Daysy, dit is een digitale fertility tracker. (Hier komt later dit jaar een blog over!) Dit geeft aan welke periode ik in mijn cyclus zit. Waardoor ik beter ben begrijpen dat ik bepaalde weken meer rust nodig heb en ik wat liever voor mijzelf mag zijn. Of wanneer ik juist lekker kan vlammen en vol met energie zit.
* Flowee spijkermat, Ik heb dit ooit eens aangeschaft bij een andere schoonheidsspecialiste omdat die er zo razend enthousiast over was. En dat ben ik ook! Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het te weinig gebruik. Maar als ik er dan de tijd voor neem is het echt een stuk ontspanningen. Klinkt misschien niet helemaal lekker zo een spijkermat. Maar het goed voor de ontspanning, is een acupressuur massage, maakt je hoofd leeg en zorgt voor geluk hormonen. Ik zou dit vaker moet doen.
*Kobo e-reader abonnement. IK HOU van boeken! Lezen is echt een moment voor mijzelf, ik trek mij even terug. Kan mij in de wereld bevinden van het verhaal of vind het super interessant om dieper in onderwerpen te duiken. Daarom is een abonnement van Kobo onmisbaar voor mij.
* Aromatherapie, rock your world heeft verschillende aroma sprays. Je zult ze vast wel kennen want ik gebruik ze allemaal in de salon en in de behandeling. Heb ik meer energie nodig, dan pep ik mijzelf even op met de Energizing spray. Meer rust en lekker slapen? Dan gebruik ik bijvoorbeeld de be Calm of Be Zen spray.
* Kaarten Deck, een keer in de week een kaartje trekken. Call me crazy, ik vind het fijn. Na een meditatie om meer inzichten te krijgen in bepaalde onderwerpen, vragen en gebeurtenissen. Het is echt spelen met je intuïtie, iets wat wij tegenwoordig iets vaker mogen gebruiken.  Als je er open voor staat kunnen er mooie dingen naar boven komen hiermee. Ieder zo zijn ding toch 😉
* Bad, een warm bad zorgt niet alleen ervoor dat ik daadwerkelijk moet stilzitten en relaxen (Af en toe lastig als je een bezig bijtje bent) Het zorgt er ook voor dat ik echt even kan ontspannen en relaxen. Je spieren worden warmer, afvalstoffen voeren af en natuurlijk een stukje rust. Ik neem er te weinig tijd voor, maar als ik er in zit, dan vind ik het heerlijk!
* Hardlopen & fitness. Sporten, niet alleen goed voor je lichaam maar ook zo goed voor je hele mindset en gemoedstoestand. Hardlopen ben ik dit jaar weer iets serieuzer en vaker gaan doen, niet alleen omdat de sportscholen dicht waren maar omdat ik was vergeten hoe lekker ik dit vindt. Hardlopen zorgt er ook echt voor dat ik mijn hoofd leeg kan maken of juist inspiratie kan opdoen. De meeste acties, blogs en andere ontwikkelingen in de salon worden bedacht tijdens het hardlopen 😉
* Wandelen. Zoë moet natuurlijk een aantal keer per dag uit. Daarom is een wandeling een standaard routine voor ons. Maar wat nog fijner is om samen naar het bos of strand te gaan. Niet alleen zij geniet dan in volle teugen, ook wij vinden het heerlijk.
* Avondje op de bank hangen. Niks is zo fijn om samen met Jordy een goede serie of film te kijken. Dekentje erbij. Kopje verse thee. Wierrook aan. Het liefste nog een beetje regen die op de ramen tikt. Genieten!
* Uit eten Jordy. Ik moet natuurlijk altijd opletten waar ik ga eten en wat ik eet, vanwege mijn coeliakie. Maar als ik in mijn favoriete restaurants kan eten is het wel altijd een feestje. Wie houd er nou niet van lekker eten?
* Massage 1x per 6/8 weken. Door mijn fysieke werk is het belangrijk dat je goed voor je lichaam zorgt. Daarom dat ik regelmatig naar mijn vaste masseuse ga en ik kan hier ook enorm van opladen. Hoe moe ik ook ben, zij zorgt er altijd voor dat mijn lampje weer gaat branden.
* Mijn huidverzorgingsroutine zorgt ervoor dat ik dagelijks een klein momentje heb voor mijzelf. Ik kan hier zo van genieten en ik vind het zo fijn om goed voor mijzelf te zorgen, mijn huid voelt fijn aan en ik goed bezig ben met mijn huidverzorging. Een belangrijk onderdeel van mijn selfcare routine.
1x in de week doe ik een uitgebreide reiniging routine, peeling en masker. Dit zorgt ervoor dat mijn huid in topconditie is. En ik mijzelf ook in topconditie voel.Wellicht heeft dit je wat inspiratie gegeven. Wellicht kun je nu gemakkelijker aan de slag met jouw selfcare.
Selfcare is niet selfish. Selfcare is healthcare.
Heb jij voor het nieuwe jaar nieuwe doelen en is selfcare daar een van?
Kan ik je misschien helpen met het bereiken van dit doel?
Dan help ik je graag!
Liefs, Sam.