Vragen?

Feit of Fabel. 

Mythes, sprookjes, verhalen, je kent het wel. Soms hoor je iets en denk je: “zal dat waar zijn?”
En zo is het natuurlijk ook met alle goed bedoelde adviezen en verhalen over (huid)verzorging.
Daarom neem ik wat feiten en fabels onder de loep..

 

“Wanneer ik een onzuivere huid heb moet ik mijn huid schoonmaken met heel intensief product die mijn huid uitdroogt.”

FABEL!
Natuurlijk is het reinigen van je huid een hele belangrijke stap. Helaas werkt het niet zo, wanneer je je huid zo extreem gaat uitdrogen en extreem gaat behandelen, jouw onzuiverheden verdwijnen.
Juist wanneer je het té extreem gaat reinigen gaat je huid uitdrogen, zwakker en gevoeliger worden. Doordat je de huid uitdroogt, het microbioom verstoord en de PH-waarde uit balans haalt, is je huid niet meer in staat om zijn functies uit te oefenen. 

Ook de PH-waarde en het microbioom dat je huid in een gezonde staat houd, mag je niet uit balans halen, dat veroorzaakt nog meer problemen en onzuiverheden. Je huid gaat nog meer talg aanmaken wat niet meer voorzien is van essentiële stoffen. Waardoor het nog meer onzuiverheden zal geven.
Juist een gehydrateerde huid zal sneller herstellen.
Laat je dus goed adviseren welke producten jouw zullen helpen bij het reinigen van je huid door een professional.

 

” Wanneer ik mijn haar op mijn bovenlip hars komt het sneller terug. “
FABEL!

Het is niet zo dat wanneer je je bovenlip harst het haar sneller gaat groeien.
Alleen door hormonale veranderingen of medicatie gebruik kan de haargroei toenemen.
Helaas is het zo wanneer wij vrouwen ouder worden onze hormonen nog wel eens overhoop liggen en dat veroorzaakt ongewenste haargroei. Een oplossing is dus om het regelmatig te harsen zodat je er voor een langere periode vanaf bent.

” Ondanks dat ik een gevoelige huid heb, ik kan wel een gezichtsbehandeling ondergaan.”
FEIT!
Want ook al is jouw huid gevoelig, de producten die ik gebruik zijn juist heel geschikt voor de gevoelige huid.
En ik weet zeker dat ik aan jouw huid kan aflezen wat ze nodig heeft. Hierdoor pas ik bij elke behandeling de producten aan op jouw huid behoeftes.
Het is vaak zo dat we denken een gevoelige huid te hebben maar dat er een verkeerde keuze wordt gemaakt met de verzorgingsproducten. Hierdoor reageert ze gevoelig maar is ze, wanneer je de juiste producten gebruikt, dat helemaal niet.
Daarom is het belangrijk om de ingrediënten te beoordelen in de producten die je gebruikt, vind je dat moeilijk? Dan help ik je er graag bij.
Dat er soft of voor een gevoelige huid op de verpakking staat betekend niet dat het daadwerkelijk soft en voor een gevoelige huid bedoeld is. En het zegt ook helemaal niks of het goed voor jouw huid is.

Nogmaals, laat je goed adviseren!

 

“Ik heb een gevoelige huid dus ik kan alleen producten gebruiken die dermatologisch getest zijn.”

FABEL!
Dat er op een product dermatologisch getest staat, betekend niet dat het goed is voor iedere huid.
Jazeker het betekend vaak, ook niet eens altijd, dat er minder stoffen inzitten die jouw huid kunnen gaan irriteren. Maar het is geen garantie dat het sowieso niks gaat doen met jouw huid.
Wat wel een garantie is, is dat ik kennis heb over de producten die ik gebruik. En ik kennis heb over de huiden die ik tegen komen hoe zij wellicht zullen gaan reageren. Doordat ik al 11 jaar in het vak zit zal ik een huid kunnen scannen en weten wat jij goed zal verdragen en wat niet.
Dus je mag er vanuit gaan dat mijn advies, wat ik op jouw huid afstem, ook bij jouw huid past. In deze samenwerking gaan we opzoek naar wat er wel werkt voor jou.


“Voeding heeft effect op mijn huidconditie.”

FEIT!

Wanneer we het hebben over voeding is het natuurlijk van belang om gezonde voeding tot je te nemen.
Maar wist je ook dat het essentieel is voor een goede huid?
Niet alleen zorg jij ervoor dat jouw lichaam de benodigde werkstoffen tot zich kan nemen.
Daardoor kan het ook jouw huid ondersteunen in het opbouwen van een gloednieuwe huid.
Jouw functies ondersteunen en jouw laten stralen.
Helaas is het zo dat de huid als aller laatste de essentiële voedingstoffen aangereikt krijgt. Omdat biologisch gezien er andere organen zijn die het harder nodig hebben dan jouw huid. Naar mate wij ouder worden zijn de essentiële voedingstoffen helemaal belangrijker omdat er meer van nodig is.

Dus de juiste voeding heeft zeker effect op jouw huidbeeld.

 

“Met rode nagellak krijg ik mijn schimmelnagel onder controle.”

FABEL!
Schimmelnagels verdwijnen helaas niet door een mooie rode kleur erop te doen.
Helaas is een schimmel vaak hardnekkig en kun je daar in samenwerking met mij wel vermindering in krijgen.
Wat natuurlijk wel helpt, voor de dames dan, is er een mooie lak overheen te doen zodat je het even kan verbloemen.
Dan werkt deze methode natuurlijk “optisch” gezien wel.

“Je huid kun je ook reinigen met alleen water”
FABEL!
Heb jij wel eens je vette pannen afgewassen met alleen water?
Heb jij wel eens je ramen gelapt met alleen water?
Of je auto schoongemaakt met alleen water?
Waarom zou je huid dan wel schoon worden van alleen water? 😉

 

Heb jij nog leuke feiten of fabels gehoord waar je meer over wilt weten?
Laat het mij vooral weten in een berichtje, wie weet kan ik dan nog een keer zo een blog vullen met leuke uitspraken.

Liefs, Sam.