Vragen?

Wat te doen aan Couperose?

Misschien heb je het wel eens gezien, vele rode adertjes op de wangen, neus en kin.
Het lijkt dan alsof iemand de hele dag aan het blozen is.

De adertjes schijnen door de huid heen en geven een rode gloed. De ene heeft het alleen op de wangen, de andere heeft het ook op de neus en kin.
Je kunt je er erg aan storen helaas.
Normaal zijn de vaatjes bedoeld om zuurstof toe te voeren en afvalstoffen af te voeren in de huid. Deze vaatjes kunnen eigenlijk hun werk niet meer zo goed doen waardoor ze niet meer functioneel zijn.

Hoe kom je er aan? 
De bloedvaatjes zijn verzwakt en de huid op de wangen, neus en kin is dunner en zwakker geworden. Waardoor de adertjes gemakkelijk door de huid heen schijnen.
Meestal komt het heel gelijkmatig tevoorschijn en bouwt het zich op. Het heeft dan ook met de veroudering van je huid te maken.
Factoren die meespelen bij de oorzaak van couperose zijn:

  • Erfelijkheid. Je hebt het als cadeautje gekregen van je ouders.
  • Overmatige zonblootstelling.
  • Veel buiten zijn met weer en wind.
  • Irriterende huidverzorging (synthetische huidverzorging bijvoorbeeld)
  • Huidtype. Mensen met lichtere huidtypen lijken meer kans te hebben op het krijgen van couperose.
  • Chronisch gebruik van bepaalde medicijnen.
  • Temperatuurschommelingen.
  • Alcoholgebruik.
  • Roken.
  • Hormoonschommelingen zoals een overgang of zwangerschap.

Wat kun je er tegen doen?
Omdat er veel externe factoren meespelen aan het verergeren van couperose is het belangrijk om je hier bewust van te worden.
Ben jij veel buiten en wordt je veel blootgesteld aan weersinvloeden? Dan is het verstandig om je huid wat extra bescherming te geven zoals dagelijks een SPF smeren.
Door producten te gebruiken die voor een gevoeligere huid zijn, zoals de sensitive lijn van Esse, ondersteun je ook de kwetsbaarheid van de huid. Die helpen de huid te beschermen tegen alle weersinvloeden.

Voeding en Alcohol kunnen ook een rol spelen. Daarvoor kun je bijvoorbeeld advies inwinnen bij een orthomoleculair diëtist of specialist.
Maar er zijn ook dingen die je gemakkelijk toe kunt passen wat betreft huidverzorging.
Het Ageless serum van Esse bevat een trio aan krachtige werkstoffen namelijk Pfaffia Paniculata, Marapuama en Lilium Condidum. Dit geweldige trio zorgt ervoor dat de elasticiteit verbeterd wordt van de huid en ze steviger wordt bij een gebruik van 25 dagen en meer. Je maakt daardoor de verdunde huid weerbaarder en steviger waardoor de huid zichtbaarder wordt verbeterd.
De Hydro moisturiser van Esse zorgt voor een intensieve maar zachte voeding en zwakt roodheden af.
Daarnaast hebben we ook nog het Probiotic serum. Met een hele speciale formule die levende probiotica bevatten zal de huid steviger worden doordat je het microbioom van de huid weer in balans brengt. 

Daarnaast is het goed om te weten dat Inika vele mooie producten heeft om de couperose te camoufleren. Door middel van zachte make up producten te gebruiken zal je de huid ook niet extra stimuleren maar juist voeden. Je kan dus een full coverage concealer aanbrengen op de delen die erg aanwezig zijn en zo afzwakken. Daarna zou je kunnen kiezen voor een liquid foundation of minerale poeder foundation hier overheen aan te brengen. Dit zal je huid er stukken rustiger uit laten zien.

Tevens zijn er wel speciale behandelingen bij huidtherapeuten en dermatologen die de vaatjes dicht kunnen branden door middel van een laser.
Weet wel dat het helaas nooit een garantie geeft dat de couperose weg blijft. 
Het beste kun je informatie aanvragen bij deze klinieken die deze behandelingen uitvoeren.

De Esse Probiotic Exclusive probiotic booster gezichtsbehandeling is mijn favoriet om couperose te verzachten.
Door middel van een ampul die maar liefst 5 miljard levende microben bevat waardoor de huid barrière versterkt worden. Wat ideaal is bij een dunnere, fragielere huid die meer weerstand nodig heeft.
Daarna wordt er een speciaal algenaat masker van Algen aangebracht over het ampul. Dit masker is zuurstof afsluitend en zal de werking van het ampul bevorderen.
Deze combinatie maakt dat het een enorm krachtige en unieke behandeling is en zeer geschikt voor de gevoeligere kwetsbaardere huid.

Exlusive probiotic Esse beahndeling.

Er bestaan zeker mogelijkheden wat betreft het verbeteren en verminderen van couperose.
Laat je adviseren door een specialist zodat we samen kunnen bekijken wat voor jou mogelijk en haalbaar is.
Wil jij een advies over welke producten voor jouw huid geschikt zijn? Of heb je nog vragen?
Ik help je graag!

Liefs, Sam.