Vragen?

Misschien is dit wel de mooiste en bijzonderste tijd van je leven.
Je draagt nu eenmaal een kindje die in jouw mag groeien en bloeien.

En omdat het lekker toepasselijk is in mijn huidige situatie besloot ik om hier een blog over te schrijven. 
Tijdens je zwangerschap heb je nou eenmaal te maken met bepaalde restricties om de zwangerschap veilig te laten verlopen. (Hello decafé koffie!)
Ook betreft huidverzorging, de behandelingen en bepaalde producten zijn hier adviezen en tips voor. 
Alles over de zwangerschap, wat te verwachten met betrekking op de huid, adviezen om het je gemakkelijker te maken en de nazorg wanneer je kindje er is. 
Dat allemaal vindt je in deze blog.

Er zijn bepaalde behandelingen en ingrediënten die je liever vermijdt of niet gebruikt tijdens je zwangerschap (en ook wanneer je borstvoeding geeft)
Dit heeft alles te maken met de veiligheid voor je kindje. Vaak zijn bepaalde behandelingen of ingrediënten zo actief dat ze dat afraden. Mocht je nou niet weten dat je zwanger bent en je hebt toch een behandeling gedaan, maak je dan niet druk. We proberen vaak de risico’s niet op te zoeken waardoor we het zeker voor het onzekere nemen en dus bepaalde behandelingen liever uitsluiten.

Een aantal voorbeelden van behandelingen die je liever uitstelt:
* De biopeeling, dit heeft een detox effect en dat willen we liever niet. Ook niet tijdens de borstvoeding. Stel deze behandeling even uit totdat je helemaal “ontzwangerd” bent voor het beste en veiligste resultaat.
* Alles met apparaten, dit is vaak niet getest en onderzocht. Dus vermijd je dat liever.
* Chemische peelingen.
* Bepaalde etherische oliën.

Ingrediënten die je liever wilt vermijden:
*Retinol of Vitamine A.
*Chemische SPF met oxybenzone erin.
*Salicylzuur hoger dan 2%
* Toxische stoffen of chemische stoffen willen we liever vermijden. Daarom is het juist nú het moment om te veranderen van je huidverzorging producten naar biologische en natuurlijke producten.

Wat je namelijk op je huid smeert komt ook in je bloedbaan terecht. En zo uiteindelijk bij jouw kindje.
Een goed moment om hier bij stil te staan.

Wat wil je absoluut wel gebruiken:
Hyaluronzuur: Heeft een hydraterende en ontstekingsremmende functie. Vaak is de huid onrustiger en droger tijdens de zwangerschap.
Dit ingrediënt zorgt ervoor dat deze beide problemen aangepakt worden. 

Vitamine C: Zorgt ervoor dat pigmentatie aanmaak beter wordt uitgevoerd door de huid. En dus goed voor eventuele (zwangerschaps) pigmentvlekken.
Minerale SPF: Ter voorkomen van een zwangerschapsmasker.

Behandelingen die je wel wilt en kunt doen:
*Manuele gezichtsbehandelingen

Daarmee bedoel ik alle behandelingen die ik alleen met mijn handen doe, zonder apparatuur.
Deze behandelingen kunnen altijd tijdens de zwangerschap, dus voor je gezichtsbehandeling kun je gewoon komen.
Dit is juist heerlijk om te kunnen ontspannen en om jouw huid weer in balans te krijgen. Vele dames plannen dit dan ook rondom hun verlof. 
Om nog een moment van ontspannen te hebben voordat het kindje er is. 
Geef het van te voren even door zodat ik er rekening mee kan houden.

Pedicure.
De laatste weken van je zwangerschap zal je niet zo gemakkelijk meer bij je voeten kunnen. Omdat je zwaarder wordt, want je draagt nu eenmaal een kindje bij je, zorgt dit wel voor nog meer druk op je voeten. Plan daarom jouw pedicure al in voor de laatste weken van je zwangerschap. Maak het jezelf gemakkelijk. 
(Hoef je ook je vriend/man te vragen om je nagels te knippen 😉 ) 

Tijdens je zwangerschap kan je huid opeens veranderen. Dit zijn de meest bekende veranderingen waarmee je te maken krijgt: 

Zwangerschapsmasker.
Ook wel Melasma genoemd. Een van de belangrijkste dingen wanneer je zwanger bent, ook al is het in de winter, is het beschermen van je huid tegen de zon.
Een zwangerschapsmasker zijn donkere plekken op je gezicht die ontstaan door hormonen. Ze worden extra gestimuleerd door zonlicht.
Hormonen zorgen ervoor dat de huid meer pigmenten aanmaak, daardoor ontstaan er vlekken.
Deze pigmenten hebben als functie om jou meer te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals de zon. (Best een slim proces van je lichaam toch?;))
Je goed beschermen tegen de zon doe je met een SPF. Dit kun je gemakkelijk doen door een foundation met SPF te gebruiken of een product los over je huidverzorging aan te brengen.

Glow of Acne.
Waar de ene een prachtige “pregnancy glow” ervaart en er stralend uitziet, kan het zo zijn dat de ander juist last krijgt van een onzuivere huid.
Ook kan het zomaar zo zijn dat jij de eerste weken een prachtige glow ervaart maar daarna opeens last krijgt van puistjes en onzuiverheden.
Deze glow ontstaat namelijk door het aanmaak van meer sebum (talg, de vetstof in je huid) waardoor je een glans kunt ervaren.
De doorbloeding van je lichaam is meer, want je hebt nou eenmaal meer bloed in je lichaam.
En het vochtgehalte is wat meer in je lichaam, (daarom ervaren sommige vrouwen ook een ronder gezicht of opgezwollen voeten) waardoor je meer straalt. Als deze talgproductie iets teveel wordt en jij de huid minder goed verzorgt (Want andere prioriteiten 😉 ) kan het zo zijn dat je last krijgt van acne. Belangrijk is om dan niet zelf de puistjes uit te gaan drukken. Je huid is echt gevoeliger voor ontstekingen en pigmentvorming waardoor blijvende littekens het gevolg kunnen zijn. Maak een afspraak met je schoonheidsspecialiste en die zorgt ervoor dat je huid weer gaat stralen.
Wel even benoemen dat je zwanger bent 😉

De huid van je lichaam.
Begin zodra je weet dat je zwanger bent al te smeren met een verstevigende en hydraterende olie of bodylotion. Vooral op de delen waar de meeste druk en groei gaat ontstaan. Dit zijn de benen, borsten en buik. Striae ontstaat doordat er meer druk op de huidlagen komt te liggen. Daardoor scheurt als het ware de onderste huidlagen. Hierdoor ontstaan er rode strepen. Tigerstripes zijn natuurlijk helemaal niet erg en horen er bij.
Wanneer je de huid voldoende insmeert met olie en verstevigende producten die deze huid ondersteunen kun je de schade beperken. De huid is gemaakt om mee te bewegen en te groeien maar heeft helaas ook een bepaald punt waarbij het stopt. 

Holistische benadering.
Water drinken zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft. Sowieso is water drinken juist nu essentieel.
De huid bestaat voor 70% uit water. En andere processen worden hiermee gestimuleerd. Zoals het het afvoeren van afvalstoffen.
Daarom is het belangrijk om voldoende te drinken.

Na de geboorte van je kindje kan het zo zijn dat je wat minder tijd hebt voor je gezichtsverzorging. Misschien is het nu juist alvast de tijd om te kijken hoe jij gemakkelijk en praktische je huid kunt verzorgen in die tijden. Vraag alvast advies hoe jij het beste je huidverzorging kunt aanpassen zodat het ook haalbaar is voor jou.

Wees extra lief voor jezelf in deze tijden.
Straks komt er veel op je af. En heb je misschien wat minder tijd voor jezelf. Probeer daarom juist in je verlof nog lekker te genieten van de dingen die je nu nog kunt doen. Zoals een gezichtsbehandeling of pedicure.
Neem lekker die me-time en geniet ervan.

Na de geboorte. 

“Ontzwangeren.”
Na de geboorte van jouw kindje kun je ervaren dat je huid veranderd. Dit heeft te maken met alle hormonen in je lichaam die weer veranderen.
De gehele zwangerschap, geboorte, borstvoeding periode en de tijd erna hebben je hormonen behoorlijk wat te vertellen. Maak je dus niet druk wanneer je huid opeens heel anders is, dit komt uiteindelijk weer goed wanneer je hormonen in balans zijn. Vaak merken de vrouwen wanneer hun kindje een jaar is dat ze zelf ook wat stabieler zijn.
Ook hier kan ik je in begeleiden en kijken we per periode wat jouw huid nodig heeft.

De behoefte van jouw kindje.

Wees je er ook van bewust dat wanneer je kindje er eenmaal is, de huidverzorging voor hem/haar ook essentieel is.
Hierin kun je natuurlijk de bekende merken pakken, die veilig lijken. Ook hier wordt vaak niet bij stilgestaan dat hier ook toxische stoffen in kunnen zitten.
Of juist afsluitende ingrediënten die de huid van je kindje afsluiten, waardoor er eventuele vroegtijdige problemen kunnen ontstaan of verergeren zoals eczeem en babyacne.
Wil je hier meer informatie over?
Naobay heeft een gehele kinder en baby lijn die van alle producten zijn voorzien op natuurlijke en biologische basis. 

Geniet vooral van deze bijzondere en indrukwekkende tijd.

En wil je meer informatie of kan ik je ergens mee helpen, dan weet je mij te vinden.

Liefs, Sam.