Vragen?

Retinol of vitamine A.
Vitamines, we weten hoe belangrijk het is om dit binnen te krijgen voor een gezond lichaam.
En een gezond lichaam betekend een gezonde huid.

Alle vitamines hebben weer een andere functie en werking. Vitamine A is extra speciaal wanneer het gaat om huidverbetering.
Want het is bewezen effectief tegen huidveroudering. Maar niet alleen daarom is dit zo een mooi ingredi√ęnt.¬†
In deze blog geef ik je een uitleg over dit ingredi√ęnt, de voor en nadelen en een natuurlijk alternatief.¬†

Vitamine A wordt ook wel retinol genoemd, is een essentieel ingredi√ęnt die voldoende aanwezig moet zijn in de huid om een goede, stevige en gezonde huid te kunnen hebben. Het is namelijk een bouwstof die essentieel is voor de opbouw en weefselstructuur van de huid.
Vitamine A stimuleert allerlei processen in de huid.
De stof stimuleert namelijk een gezonde celdeling en de productie van collageen en elastine.
Daarbij wordt de afbraak van collageen en elastine geremd. Bovendien worden pigmentvlekken minder zichtbaar.

Het is een sterke antioxidant dat beschermt tegen vrije radicalen.
Maar het heeft nog meer voordelen.

Het zorgt voor een verbetering van wondheling.
Retinol bevordert het herstel van de huid barrière doordat het stimulerend werkt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dat komt doordat het de huid stimuleert hyaluronzuur te gaan produceren. Hyaluronzuur zorgt voor een hydraterende factor van de levende huidcellen.
Het heeft ook het vermogen om vocht vast te houden. Hierdoor zal de huid gehydrateerder zijn maar ook veel voller ogen. 

Een anti aging werking.
Retinol stimuleer de productie van collageen en elastine in de lederhuid. Dit zijn de vezels die er voor zorgen dat jouw huid stevig en flexibel zijn. Daardoor zullen fijne lijntjes vervagen en diepere lijntjes verminderen. Het zorgt er ook voor dat de fibroblasten, de fabriekjes in je huid die collageen en elastine aanmaken,  langer werkzaam zullen zijn. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je huid langer steviger, voller en egaler zal zijn. 

Voorkomt puistjes en comedonen (mee-eters)
Het heeft namelijk een positief effect op de groei van normale en gezonde cellen in de huid. En dat heeft direct invloed op de pori√ęn. De bovenste huidlaag wordt wat verdunt waardoor de pori√ęn wat toegankelijker wordt, hierdoor kan talg en ander vuil beter naar buiten gaan. De talgophopingen worden minder.

Verminderen van Pigmentvlekken.
Retinol zal de huidteint verhelderen en egaliseren.
Pigmentcellen die teveel pigment produceren zullen tot rust gebracht worden. Waardoor er minder pigment wordt aangemaakt. En dat zie je terug in de egale huid teint.

Maar is het dan alleen maar positief?
Helaas niet..
Een nadeel van retinol is dat vitamine A-zuur, de huid flink kan irriteren. Voordat je positieve effecten gaat zien, moet je even door een ‚Äúdown tijd‚ÄĚ. ¬†
Dit kun je ervaren doordat je huid gevoeligere en droger is, meer prikkelt en veel meer schilfertjes zal hebben.
Daarom is het een ingredi√ęnt die niet vaak wordt voorgeschreven of soms een beetje spannend is om te adviseren. √Čchte hoog geconcentreerd vitamine A zuur wordt alleen maar op recept voorgeschreven.¬†

Maar bestaat er een alternatief?

Jazeker!
Bakuchiol is een ingredi√ęnt dat wordt verkregen uit de bladeren en zaden van de psoralea corylifolia plant. Het is een prachtig ingredi√ęnt die de celdeling versneld, elasticiteit en zonneschade hersteld, milieu invloeden verminderd, de huid kalmeert en werkt als sterke antioxidant. Het verminderd fijne lijntjes en rimpels en maakt de huid voller, elastischer en steviger. Ook wordt het veel ingezet als een ingredi√ęnt¬†die acne tegen gaat.¬†

Het is klinisch bewezen dat het rimpels en hyperpigmentatie aanzienlijk vermindert zonder de huid te irriteren. En vaak zijn de resultaten zelfs nog beter dan bij het gebruik van vitamine A. 
Waarbij vitamine A vaak wordt afgeraden bij gevoelige huid is dit ingredi√ęnt juist w√©l goed te gebruiken bij gevoeligere huiden die aan anti-aging willen werken.
Producten met bakuchiol gaat huidveroudering, roodheid, droogheid, fijne lijntjes, pigment en rimpels tegen. Je kunt dus wel zeggen dat de huidkwaliteit in zijn geheel gaat verbeteren bij het gebruiken van producten met bakuchiol.
De werkzaamheden zijn te vergelijken met vitamine A, maar dan zonder de nadelen van een downtijd. 

Dit natuurlijke alternatief voor vitamine A past¬† geweldig bij de filosofie van Esse. En daarom kun je dit ingredi√ęnt¬†ook terug vinden in het resurrect serum van Esse.¬†
En daarnaast bevat het ook nog hyaluronzuur, myrothamnus, Gamma-aminoboterzuur, Panthenol, Prebiotische mix  en  Lactobacillus Ferment.

Soms, zit de oplossing hem gewoon in de natuur..

Wil jij eens beleven wat dit allemaal voor jouw huid kan betekenen?
Neem dan een kijkje in de webshop en integreer dit product in jouw huidroutine.
En voor een advies..

Help ik je graag.

Liefs,
Sam.

 

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.