Vragen?

Wat is het fijn hé, de zomer!
Langere dagen, veel licht, heerlijk aan het strand en in de zon.
Een van mijn favoriete seizoenen. 
In dit seizoen heeft je huid hele andere behoeftes dan de andere seizoenen. Het is namelijk hard werken in de zomer.
De zon is natuurlijk heel erg goed voor je huid.
Door de zon wordt er onder andere vitamine D aangemaakt wat ook weer goed is voor onze gezondheid. Het ondersteund het immuunsysteem. We worden écht vrolijker van de zonnige dagen. Zitten vaak lekkerder in ons vel. En onze huid krijgt een zomerse glow.

Maar er gebeurd nog meer met onze huid in de zomer. Deze periode vraagt daarom om iets meer aandacht. Ik leg je uit waar je allemaal op kunt letten. 

De zon, zee en het strand zijn natuurlijk heerlijk op een zomerse dag.
Maar het droogt helaas ook de huid meer uit dan nodig.
Doordat je essentieel vocht verliest kan het zo zijn dat je huid schraler, gevoeliger en droger aan gaat voelen. Je kunt dit al herkennen aan een trekkerig gevoel.

De huid droogt uit.
Hydrateren op deze zomerse dagen is niet alleen belangrijk voor je lichaam maar ook essentieel voor je huid. Dat je genoeg drinkt is natuurlijk super goed. Maar dat is lang niet genoeg. Belangrijk is daarom om de hydratatie van je huidverzorging hier op aan te passen.
Want het vocht dat je drinkt zal anders niet vast gehouden worden door de huid. Het verdampt op de huid en zo krijg je alsnog een vochttekort. 
Je kunt de hydratatie snel optimaliseren door een serum aan je huidroutine toe te voegen.

Het Hyaluronic serum is hier perfect voor. Dit serum bevat een hoog gehalte aan antioxidanten. Deze antioxidanten zullen de collageen en elastine vezels in de huid beschermen. Dat is hard nodig omdat de zon veel vrije radicalen aanmaakt in de huid, die zullen deze collageen en elastine vezels aanvallen. Waardoor huidveroudering wordt gestimuleerd. De antioxidanten zullen hier tegen gaan vechten en deze vezels beschermen.
Daarnaast bevat het serum een hoog gehalte aan hyaluronzuur. Dit is een huideigen stof die niet alleen het vocht aanvult in de huid maar er ook voor zorgt dat dit veel beter vastgehouden kan worden. Daardoor is het vochtverlies minder en zal je huid nauwelijks uitdrogen. 

De huid verdikt zich.
De huid verdikt zich ter bescherming van deze zomerse omstandigheden. Natuurlijk hartstikke goed want zo zorgt de huid ervoor dat je niet teveel schade oploopt door de zon. 
De huid zal de dode huidcellen laten opstapelen om zo een extra barrière te vormen voor de zon. Daardoor kan het zo zijn dat je last krijgt van puistjes en onzuiverheden. Deze opstapeling kan namelijk een talgbuisje deels afsluiten waardoor het talg alleen nog maar in de huid kan blijven zitten en onzuiverheden/puistjes gaat veroorzaken. 

Juist in de zomer is het goed om een exfoliant/scrub/peeling in te zetten.
De Microderm Exfoliant van Esse is een zachte peeling en zuiverende exfoliant met microdeeltjes om het huidoppervlak te polijsten en te verfijnen.
Kaoline en Calcium Carbonaat zorgen voor een verbeterde doorbloeding, verwijderen dode huidcellen en onzuiverheden en maken de huid zacht, glad en helder. Terwijl de Marula olie de huid intensief hydrateert en voedt. Zo krijg je na de peeling een zijde zachte én gehydrateerde huid. 
Deze peeling bevat geen korrel waardoor je het een enorm zachte peeling is. Het verhelderd de huid en ook de pigmentatie.
(Let wel op dat je niet een scrub of peeling gaat gebruiken als je verbrand bent. Dan mag je hem even overslaan totdat je huid weer helemaal hersteld is.)

Pigment aanmaak.

Pigment aanmaken is een van de beschermingsmechanisme van de huid. Dit bruine kleurtje wat wij zo prachtig vinden, zorgt ervoor dat ons lichaam wordt beschermt tegen de uv-straling. Deze schadelijke straling wil je niet in je lichaam hebben. De enige manier van het lichaam om zich hier tegen te beschermen is een barrière te vormen, dat wordt door het pigment gedaan. Zie het als een schild wat ervoor zorgt dat de uv-straling niet dieper het lichaam in kan komen.
Deze pigment aanmaak zal in het begin van je leven heel geleidelijk gaan en mooi egaal worden. Naar mate dit vaker gebeurd komen er meer pigmentstoringen in de huid. Dit kun je zien als de vlekjes die vaak donkerder blijven. Vaak is dit de oorzaak van langdurig zonnen zonder de juiste bescherming. Je huid moet dan op zo een snelle manier pigment aanmaken dat dat proces niet helemaal geleidelijk meer gaat. 
Ben je hier gevoeliger voor of wil je dit voorkomen? Dan kun je goed omgaan met de zon door regelmatig een SPF te smeren en uit de zon te blijven. 
Wil je extra aandacht besteden aan je huidverzorging dan kun je kiezen voor het Resurrect serum of Ageless Serum van Esse. 
Het Resurrect serum bevat een bom aan antioxidanten en Bakuchiol. Dit is een werkstof die je kunt vergelijken met een plantaardige vitamine A. Geeft een verhelderend effect en verminderd hyperpigmentatie (teveel aan pigment)
Het Ageless serum van Esse komt uit de Pluslijn en is een van de hoogst geconcentreerde serums van Esse.
Het serum bevat hoge werkstoffen die de huid intensief zullen hydrateren, verstevigen, collageen en elastine beschermen, pigmentatie geleidelijke laten ontstaan waardoor pigmentvlekjes verminderd worden. Echt een van de top serums van Esse die jouw huid in de zomer zal optimaliseren. 

Serum. Intensity. Esse
Hoe herstel je jouw huid in de zomer?
Door goed naar jouw huid te kijken en te beoordelen wat het nodig heeft. 
De ene zal meer last krijgen van onzuiverheden, de andere van een drogere huid.
Ook is het belangrijk om te weten dat de SPF die je gebruikt ook invloed kan hebben op dit proces. Gebruik je een chemische zonbeschermer dan kan je huid sneller geïrriteerd en verstopt raken. Dit veroorzaakt meer onzuiverheden, bultjes en puistjes. 

Twee top producten die in de zomer ook onmisbaar zijn is het Cream mask en de Repair oil van Esse.
Het Cream mask is een vocht herstellend masker die ook pigmentatie zal stabiliseren. Ondertussen geeft het de lipide laag weer aanvullende vetsubstanties en herstelt het het vocht gehalte in de huid. Het werkt kalmerend en verzachtend, ook wanneer er wat meer zonschade is veroorzaakt dus een heerlijk masker om 1x per week aan te brengen in de zomer.

Repair oil. 
Is een herstellende olie die heerlijk is om de huid intensief te voeden en te herstellen in de zomer.
Het bevat hoge concentratie aan Vitamine E dat een hoog herstellende functie op de huidcellen heeft. Jojobaolie verbeterd de elasticiteit en reguleert de talgproductie. Rozenbottelolie is een hoog geconcentreerde omega-3 werkstof die pigmentstoornissen verminderen en afzwakt. 
Deze olie kun je gemakkelijk aanbrengen onder je dagelijkse verzorging zowel overdag als in de nacht.
Wil jij het Cream mask intensiever maken? Dan kun je deze olie ook onder het masker aanbrengen. De werkstoffen van beide producten zullen elkaar versterken.

Vind jij het nog steeds lastig na deze blog om te bepalen waar jouw huid behoefte aan heeft deze zomer?
Laat mij je dan helpen. Je kunt altijd vrijblijvend een berichtje sturen of aangeven tijdens je behandeling dat je graag een persoonlijk advies wenst te krijgen. 
Ik help je graag!

Geniet voor de rest lekker van deze heerlijke zonnige, lange, warme dagen!

Liefs, Sam