Vragen?

In de wereld van make-up kan je behoorlijk overweldigend raken. Er is zo veel op de markt!
Helemaal als je zelf nog niet zo goed weet waar alles nou voor is en hoe je het kunt gebruiken.
Daarom neem ik je lekker mee in deze wereld en leg ik je uit wat er allemaal op bestaat en hoe je het kunt gebruiken.
En als je er mee wilt beginnen, waarmee begin je dan? Daarover alles in deze blog.

Het is natuurlijk altijd persoonlijk waarom jij make-up wilt gebruiken. Ik zie het altijd als een methode om de mooie punten te accenturen zodat jij je gewoon fijner, krachtiger en mooier gaat voelen.
Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Waar jij wil jij de aandacht op vestigen en je focus op wilt leggen?
Heb jij mooie ogen? Dan wil jij dat juist accenturen door een goeie mascara en oogschaduw te gebruiken.
Heb jij mooie lippen? Dan wil jij hier juist je aandacht naartoe brengen met een mooi lip product.

Welke producten zijn er op de markt?
In de salon heb ik een hele display vol met producten van INIKA staan. Al deze testers staan er om gebruikt te worden. 

Ik zal in deze blog een kleine toelichting geven waarvoor ze bedoeld zijn. Zo krijg je een goed idee wat je er allemaal mee kunt. 

Ogen.

 • Mascara: Een product dat iedereen kent, het geeft een kleur af aan de wimpers. 
  Inika heeft maar liefst vier mascara’s die allemaal een eigen functie hebben. Heb je behoefte aan lange wimpers?
  Wil je  een krul? Een combinatie volume, lengte en een krul? Of ‘s werelds eerste biologische mascara? Het is er allemaal!
 • Oogpotlood: Met een oogpotlood kun jij je contouren van je ogen accenturen. Hoe donkerder de potlood, hoe dieper je ogen komen te liggen. Je kunt het ook een beetje vervagen zodat het een zachtere blik geeft. Gemakkelijk aan te brengen zolang je de punt goed scherp houdt.
 • Eyeliner: Een eyeliner geeft een zwarte pigmentlijn op je ooglid. Dit zorgt ervoor dat je ogen meer gaan spreken.
  Je kunt je helemaal uitleven met een wing of een subtiel lijntje tussen de wimpers, zo creëer je net wat meer volume aan de wimpers.
  Heb je al kleinere ogen? Dan kun je betere kiezen voor een zachtere look van een oogpotlood.
 • Oogschaduw: Deze pallets zijn bedoeld om je ogen te laten spreken. Het bevat altijd vier kleuren zodat je mooi kunt combineren. Wanneer je de ogen opdeelt in vlakken kun je van donker (buitenkant) naar licht (binnenkant) eenvoudig een sprekende en open blik creëren.

Lippen.

 • Lipstick: Mogen jouw lippen gezien worden? Dan is een lipstick jouw keuze!
  Geeft een voeding af inclusief een prachtige kleur. Accentueert jouw lippen.
 • Lipcrayon: Wil jij de lippen iets meer kleur geven maar wel zelf kunnen bepalen hoe subtiel het is? Dan is de lipcrayon fijn!
  Een lippotlood die je over de gehele lip kunt aanbrengen of alleen de contouren. Wil jij dat je lipstick beter blijft zitten? Dan is dit een goede basis om er onder aan te brengen. Geeft een wat mattere teint af aan de lippen en plakt niet.
 • Tinted Lipbalm: Een verzorgende lipbalm met een subtiele glanzende kleur. Geeft net wat meer accent aan jou lippen maar blijft wel neutraal en subtiel.
 •  Lipserum/Lipbalm: Je geeft een voeding en glans af aan de lippen. Een subtiele glans. Eventueel ook over een lipcrayon aan te brengen voor net wat meer accent.

Gezicht.

Bij een foundation is het altijd de vraag houd je van gemakkelijk? Subtiel? Of wil je ook een beetje gaan camoufleren?
De loose en baked mineral foundations zijn poeder foundations die een subtiele kleur afgeven aan de huid en waarbij je zelf de intensiteit kunt bepalen.
Wanneer je het nog te minimaal vindt kun je er gemakkelijk een tweede laag overheen aanbrengen.
De BB cream en Liquid foundations zijn echte foundation crèmes, bedoeld om meer kleur af te geven aan de huid, dit moet je goed verdelen en blenden in de huid.
Daarbij is het goed om te kijken of je juist een droge of vettere huid hebt, daar pas je ook de producten op aan.

 • Loose mineral foundation: Een losse poeder foundation met een SPF 25. Fijn om een extra bescherming te creëren tegen de zon. Geeft een normale tot stevige dekking.
 • Baked mineral foundation: Een mooie foundation poeder die subtiel op de huid ligt. Ook mooi om de liquid foundations mee af te werken. Je brengt dan eerst de liquid foundation aan om vervolgens deze poeder er overheen te brengen. Zorgt ervoor dat het langer houdbaar blijft en matteert de foundation.
 •  BB Cream: Een verzorging en foundation in één. Gemakkelijk uit te smeren en mengt zich eenvoudig met de huid.
 • Liquid Foundation: Bedoeld om een egalere dekking te creëren op de huid. Iets stroever om aan te brengen waardoor het een fijn product is om te gebruiken bij een vettere/gecombineerde huid.

Contouren/Afwerking.
Door het contouren van je huid kun je net wat meer diepte in je gezicht creëren. Dit kun je heel subtiel doen door een blush of bronzer op de jukbenen aan te brengen. Of je kunt de neus, jukbenen, kaaklijn en voorhoofd bewerken met contour make-up om zo intensere diepgang te creëren. Hierbij is het dus meer de vraag, hoe subtiel wil je het hebben. Wanneer je dit weglaat zal jouw make up heel naturel blijven. Breng je wel een contour product aan dan spreekt jouw gezicht meer.

 •  Baked Blush Duo: Een prachtige blush duo met twee kleuren zodat het een subtiele blush afgeeft aan jouw wangen. Geeft net wat meer uitstraling.
 •  Baked Mineral Bronzer: Gemakkelijke bronzer in een vaste samenstelling. Daarmee creëer je net een sunkissed glow over je huid heen.
  – Loose mineral Bronzer: Een bronzer in een losse poeder vorm waardoor je zelf de intensiteit kunt bepalen. Ook mogelijk om alleen te gebruiken zonder foundation op bijvoorbeeld een zomerse dag.
 • Lip & Cheek Cream: Een drie-in-een product die een subtiele glans geeft aan jouw contouren. Je kunt het namelijk op lippen, jukbenen en oogleden gebruiken. Geeft een subtielere kleur af dan een baked blush duo.
 • Blush Puff Pot: Een travel verpakking van een blush. Het zit namelijk verpakt met een applicator die je gelijk op je huid kunt stempelen. Heel gemakkelijk voor onderweg.
 •  Cream Illuminisor: Deze romige substantie geeft wat meer spark af aan de huid. Bevat een lichte glitterend effect om op de jukbenen of net onder de wenkbrauwen aan te brengen. Je kunt het zo subtiel of opvallend aanbrengen als je zelf wenst.
 • Baked mineral Iluminisor: Een compacte poeder die je gemakkelijk aan kunt brengen met een brush. Bevat een subtiele shine/glitter.

Camoufleren.
We hebben er allemaal wel eens last van. Plekjes, roodheden of donkere kringen die we weg willen werken. Dan is een concealer ideaal.
Je kunt een concealer elke dag gebruiken om de huid net iets egaler te maken of alleen wanneer je last hebt van oneffenheden die je weg wilt werken.

 • Sheer Coverage concealer: Een romige vloeibare substantie die je kunt aanbrengen op de oneffenheden. Voelt als een foundation aan maar dekt net intensiever. 
 • Full Coverage Concealer: Is een meer compactere crème substantie verpakt in een potje zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen. Blend beter in de huid dan de sheer coverage concealer en geeft een dichtere dekking.

Voorbewerking.
Wanneer je een primer gebruikt zorg je er voor dat je make-up beter en langer blijft zitten. Dit voorkomt dat de make-up die erna komt gaat “lopen”. Een goede basis dus om te gebruiken voor een long lasting make-up.

 •  Pure Perfection Primer: Een mooie vloeibare primer geschikt voor iedere huid.
 • Matte Perfection Primer: Heb je snel last van een glimmende huid? Of is jouw huid in het algemen wat vetter? Dan is deze matte perfection primer fijn om zo de huid goed voor te bereiden op de make-up die volgt. Zorgt ervoor dat de make-up daadwerkelijk blijft zitten en je niet gaat glimmen gedurende de dag. 
 • Prime Radiant Glow: Een drie in een product die je zowel als primer kunt gebruiken, als highlighter op je contouren en bevat essentiële voedingstoffen die de huid verzorgen. Geeft een subtiele lichte glans.

Wenkbrauwen.
De wenkbrauwen zorgen voor meer expressie in het gezicht. Een belangrijk onderdeel dus! Daarom goed om daar aandacht aan te besteden.

 • Wenkbrauwen Quad: Is een pallet met drie kleuren waarbij de wenkbrauw kunt opbouwen van donker naar licht. Er zit een gel bij die de kleuren zal fixeren en de haartjes vast legt. 
 • Wenkbrauw potlood: De makkelijkste manier om je wenkbrauwen meer kleur te geven. Teken de wenkbrauw haartjes bij met dit potlood zodat ze meer geaccentueerd worden.
 • Brow Perfector: Heb je wat dunner wordende wenkbrauwen en wil je ze meer volume geven? Dan kun je deze gekleurde wenkbrauw gel gebruiken gevuld met fibertjes die de wenkbrauwen subtiel opvullen.

Zo zie je maar dat er behoorlijk wat producten bestaan en dat je uren bezig kunt zijn met je make-up.
Maar dat hoeft natuurlijk niet!
Heb jij nog nooit make-up gedragen en wil je een keer beginnen met het accenturen van de mooie dingen in jouw gezicht?
Dan is de basis altijd belangrijk. Daarbij adviseer ik altijd om klein te beginnen met een foundation of poeder, mascara en een wenkbrauw product.
Daarna kun je altijd je routine uitbreiden met een oogschaduw, blush/bronzer en/of lipproduct.

Wil je echt eens weten hoe je jezelf het mooiste op kunt maken? Doe al jaren hetzelfde? Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van jouw make-up?
Dan kun je een make-up afspraak met mij inplannen. Ik zal je laten zien welke producten bij jouw huid passen, hoe je het op de beste manier kunt aanbrengen en welke producten bij jouw wensen passen.
Je kunt vrijblijvend een berichtje sturen.

Ik help je graag!
Liefs, Sam.