Vragen?

Is elke rimpel het zelfde?

Veroudering, rimpels en een verslapte huid. We krijgen er allemaal mee te maken. Het hoort nou eenmaal bij ouder worden.
Maar wist je dat de ene rimpel niet de andere is. Hier kun je onderscheid in maken. 

We denken vaak dat we niks kunnen doen aan de rimpels, maar bij bepaalde rimpels kun je invloed uitoefenen en het verloop veranderen.
Ze zijn niet allemaal zo hardnekkig als je denkt. Het is daarom niet nodig om de botox behandeling of chirurgische ingreep te overwegen.  Nieuwsgierig geworden? Lees vooral verder!

Een rimpel is een permanent of tijdelijke vouw in de huidoppervlakte.
Wanneer we ouder worden wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels.
We hebben te maken met elastine en collageenvezels die minder stevig worden of minder worden aangemaakt.
Ook wordt de huid wat dunner en tegelijkertijd verliest het zijn volume.
Ons onderhuidvetweefsel wordt minder naarmate wij verouderen. Waardoor je volume verliest in de huid en daardoor zal de zwaarte kracht wordt gestimuleerd.

Deze processen kunnen gestimuleerd worden door inwendige en uitwendige factoren.
Omdat er verschillende soorten rimpels bestaan, is het belangrijk om onderscheid te maken.
Zo weet jij hoe je het beste deze rimpels kunt aanpakken.

Rimpels door irriterende stoffen.
Chemische stoffen maken de huid gevoeliger.
Enkele voorbeelden zijn: parabenen, parfum, alcohol, kleurstoffen en vulstoffen die niks goeds voor je huid betekenen.
De huid wordt ge√Įrriteerd en hierdoor kan ze haar functies niet meer volledig uitvoeren. Je huid veroudering wordt hiermee juist gestimuleerd.
Alcohol zal de huid nog sneller uitdrogen. Het is erg belangrijk om te kijken of dit in jouw producten zit. En niet waarmee ze adverteren. Lees die ingredi√ęnten lijst door! Of vraag mijn hulp als je er zelf niet helemaal uit komt.

Lach rimpels.
Je kent het vast wel, je kaken en buikspieren doen pijn van het lachen.
Bij lachrimpels worden er veel spier contracties gemaakt waardoor de huid meebeweegt. Hierdoor onderstaan er rimpeltjes. Deze rimpels zie je vooral rondom de mond en ogen.

Maarja, om nou nooit meer te lachen is ook weer zo wat..
Ikzelf beschouw deze rimpels maar als de mooiste die je kunt krijgen in je leven ūüėȬ†

Mimiek rimpels.
Dit zijn de ‚Äúbekende‚ÄĚ rimpels die je ziet op het voorhoofd, fronslijnen en bij de ogen.
Dit komt door de vele spiercontracties en omdat het op plekken zit waar veel bewegingen plaats vinden. Ze blijven daarom wat meer in de huid staan.
Deze rimpels kun je verzachten maar het probleem ligt hem vooral aan de spiercontracties.
Let er bijvoorbeeld op dat wanneer je geconcentreerd bezig bent je niet te veel gaat knijpen of boos kijkt. Ook een zonnebril helpt tegen knijpen in de zon. Natuurlijk is het belangrijk om deze huidgebieden te ondersteunen en volwaardige ingredi√ęnten. Deze ingredi√ęnten kunnen de huid wat meer ontspannen waardoor de rimpel wordt afgezwakt. Een goed voorbeeld is hiervoor het mafane extract uit het Intensity serum van Esse. Deze heeft spierverslappende eigenschappen waardoor de rimpel zich kan ontspannen.

Rimpels door ontstekingen.
Deze rimpels ontstaan door overgevoelige reacties van je huidcellen. Deze cellen worden continue aangevallen en staan onder stress.
Hierdoor vinden er kleine ontstekingen plaats waardoor de huid niet meer goed kan functioneren.
Het maakt niet genoeg collageen en elastine aan waardoor er huidveroudering wordt gestimuleerd.

Vaak zie je dat ook aan een grauwe huid, roodheden en verslappingen.
Ook dit kan ontstaan door “verkeerde” cosmetica.¬†

Rimpels door littekens.
Dit zijn kleine beschadigingen aan de huid. Hierdoor is het belangrijk dat je het genezingsproces gaat stimuleren en hulp biedt door herstellende ingredi√ęnten aan te bieden aan de huid.
Dit kun je bijvoorbeeld doen door de Repair oil van Esse te gebruiken. De vitamine E in dit product heeft een hoog herstellend vermogen. 

Rimpels door vocht gebrek.
Droogte lijntjes. Een te droge huid die zal ‚Äúscheuren‚ÄĚ. Dat komt omdat hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die voor optimale hydratatie zorgt, verminderd wanneer we verouderen. Maar dit kan ook komen door vochtverlies van de huid, verkeerde cosmetica, verwarming, airco en andere invloeden van buitenaf. Je zou dit kunnen oplossen door hyaluronzuur in jouw cosmetica te integreren.¬†
Maar ook lipide zijn belangrijk, dit zijn vetstoffen in de huid. Deze vetstoffen zorgen ervoor dat er minder vocht verloren zal gaan en je huid dus beter het vocht zal vasthouden. De huid wordt is gladder, soepeler, intensiever gevoed en houd veel beter haar vocht vast.

Rimpels door slaapgebrek.
Want wie ziet er nog fris uit na een nacht slecht slapen?
Vaak blijven de rimpels iets langer in je huid staan.
Als je wat langere tijd slechter slaapt kun je dat echt terug zien aan de huid.
Zelfs onderzoeken hebben dat uitgewezen dat slecht slapen de veroudering stimuleert. Dat komt omdat er in je slaap een ontgiftingsproces gaande is. Wanneer er te weinig slaap is kan dit proces verstoord worden en niet optimaal worden uitgevoerd. 

Rimpels door fijnstof.
Fijnstof wordt gemakkelijk opgenomen door de huid. Onze huid is nou eenmaal een groot orgaan die graag stoffen opneemt en uitscheidt. Hierdoor gaat het gemakkelijk in de pori√ęn zitten en veroorzaakt het vrije radicalen. De vrije radicalen vallen je huid aan en versnellen het verouderingsproces. Hierdoor ontstaan sneller rimpels. En dat maakt een goede reiniging met de juiste cosmetica zo belangrijk.

Rimpels door roken.
Rimpels door roken hebben twee soorten effecten. Niet alleen is het roken zelf schadelijk en zorgt voor extra vrije radicalen die de elastine en collageen vezels ‚Äúdoorknippen‚ÄĚ (Deze vezels zorgen voor de stevigheid en flexibiliteit van de huid)
Ook zorgt het roken ervoor dat je minder zuurstof naar de huid wordt gebracht waardoor cellen verminderde toevoer van voeding krijgen.
Hierdoor ga je sneller verouderen en zijn er sneller rimpels zichtbaar. Je gaat er optisch ouder uit zien.
Maar ook de rook beweging rondom de lippen zorgt ervoor dat je een constante contractie maakt met jouw spieren rondom de lippen.
Hierdoor ontstaat er ook rimpel vorming rondom de mond, ook wel het plooienrokje genoemd. 

Maar wat doen we nou tegen die rimpels?
Het verschil van het behandelen van rimpels zit hem dus in de oorzaak van een rimpel.
Is het omdat je vocht tekort hebt? Hydrateer je huid dan de komende tijd extra intensief.
Is het omdat je altijd heel geconcentreerd achter je computer zit en boos zit te kijken? Probeer hier bewust van te worden en maak die weging minder. 
Is het omdat je altijd zit te knijpen met je ogen omdat je eigenlijk wel toe bent aan een bril, maar je hier niet aan toe wilt geven? ūüėČ
Ga naar de opticien en gebruik een oog crème.

Een (bindweefsel) massage werkt ook voordelig omdat het de spieren laat ontspannen maar ook de huid zal verstevigen.
Dit kun je uiteraard door mij laten doen, of gemakkelijk zelf met de bellabaci cups.

Het is sowieso aan te raden om te kijken of er in jouw huidverzorging routine nog wat veranderd kan worden.
Zoals hierboven al vermeld kun je gemakkelijk een intensief serum zoals het Esse Intensity serum, die op de  spiercontractie zal werken, toevoegen aan jouw huidroutine.

Je hoeft dus niet altijd voor die operatie of botoxspuit te gaan.
Met hulp van een goede schoonheidsspecialiste kun jij al veel bereiken.
Wil jij meer weten of een persoonlijk advies?

Ik help je graag!
Liefs, Sam.