Vragen?

Acht voordelen van een massage.

“Oh dat had ik veel eerder moeten doen.”
“Ik wist niet dat ik zo veel spanning in me lichaam hebt.”
“Jeetje wat is dat lekker.”
“Je had nog wel uren door kunnen gaan.”

Uitspraken die ik vaak hoor nadat ik een massage heb gegeven.
Dat momentje van ontspanning is zo belangrijk. En toch gunnen wij onszelf dat moment niet of nauwelijks. En zien we het vaal als een luxe.
Jammer eigenlijk want een massage heeft zoveel voordelen.
Daarom hier een uitleg waar een massage nog meer goed voor is.

Goed voor je huid.
Doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd en afvalstoffen worden afgevoerd zal het ook zichtbaar zijn op je huid. Je huid straalt meer en ziet er strakker en gezonder uit. Je collageen en elastine aanmaak wordt gestimuleerd waardoor het een anti aging effect heeft. Tevens kan op het lichaam cellulitis en andere verklevingen worden verminderd.

Verminderd stress.
Want vertel mij eens hoe jij je voelt na een massage? Dat is bijna onmogelijk om gestrest te zijn na een massage.
Ook is het bewezen dat er hormonen aangemaakt worden door een massage waardoor je ontspant en ook na de massage nog een tijd lang een ontspannen gevoel kan vasthouden. 

Werkt pijnstillend.
Tijdens een massage worden er hormonen aangemaakt. Hierdoor wordt pijntjes verminderd. Het werkt dan ook echt pijn verlagend.
Heb je een keer knallende hoofdpijn of heb je enorme spierpijn. Dan is een massage de oplossing!

Verbeterd slaap.
Een massage staat gelijk aan 8 uur slaap. En dat betekend dat wanneer jij echt helemaal op bent en niet fijn kan slapen een massage jou kan helpen.
Tevens geeft het je de ontspanning en de rust die jij nodig hebt. Want als jij niet kan slapen speelt er vaak wat meer..

Stimuleert het geluksgevoel.
Door massages kunnen depressieve klachten verminderen of zelfs verdwijnen.
Dat komt omdat er serotonine en endorfine vrij komen. Dat zijn geluk hormonen die je gelukkiger en zelfverzekerder laten voelen.
Maar ja, wie wordt er nou niet gelukkig van een massage? Toch??

Verhoogd weerstand.
Wanneer je gemasseerd wordt, worden er meer witte bloedcellen aangemaakt. Deze cellen helpen ons ziektes tegen te gaan. Hoe meer witte bloedcellen jouw lichaam bevat, hoe sneller deze in actie kunnen komen om te vechten tegen die ziekte aanvallen. Het versterkt dus je immuunsysteem en verbeterd je stress niveau.

Laat je even bewust worden van je lichaam.
Vaak heb je pas door hoe gespannen je was wanneer je helemaal ontspannen bent. Heb je altijd pijn in je schouders en is dat opeens minder? Dan pas ervaar je hoe fijn het is om je zo ontspannen te kunnen voelen.
Het geef je echt een moment van bewustwording van je lichaam.

Activeert zelfhelend vermogen.
Je lichaam hersteld en vernieuwd zichzelf dagelijks. Dat heb je helemaal niet door maar toch krijg je elke dag nieuwe cellen erbij en gaan er elke dag oude cellen dood. Dit proces wordt ondersteund door de massage. En dat geeft weer nieuwe energie af aan je lichaam. Zo kan het zich veel beter herstellen en helen.

En dit wetende is het helemaal niet zo gek dat ze in Azië een massage zien als iets heel normaals wat bij de routine hoort om je lichaam en geest te verzorgen en onderhouden.
Een beetje hetzelfde als naar de kapper, tandarts of pedicure gaan.
Misschien met dit in je achterhoofd zouden we daar meer een voorbeeld aan moeten nemen.
Vind je ook niet?

Massage. Insideout by Sam.

 

Liefs,
Sam.