Vragen?

“Een verschil tussen dag en nacht.”

Welke producten gebruik jij in jouw dagelijks routine?
Heb jij een speciale nachtcrème en een aparte dagcrème of gebruik jij hiervoor hetzelfde product?

Wanneer je van mij een huidadvies krijgt zul je wel merken dat het een heel breed advies is.
Van je reiniging, peeling, maskers, oogcrèmes, serum, dagcrème en nachtcrème.
En vooral die laatste twee zijn veel misverstanden over.
Waarom is het nou zo belangrijk om een dag én nachtcrème te hebben?

Onze huid heeft een bioritme. Dat betekend dat zij zich aanpast op het ritme van de dag.
Overdag is je huid vooral bezig met het beschermen tegen alle invloeden van buitenaf. En zal ze zichzelf dus willen verdedigen.
Hiermee bedoel ik uv-straling, weersomstandigheden, warmte, kou, luchtvervuiling, make-up en bacteriën die willen indringen. Daarbij kan zij wel wat hulp gebruiken.
Hierbij is het dus belangrijk om overdag een crème te gebruiken die daar extra bescherming geeft.

In de nacht is je huid vooral bezig met het verwerken van alle “aanvallen” van overdag. Tussen elf en drie uur in de nacht zijn de cellen het actiefste en delen ze zich maar liefst acht keer sneller.
In de nacht zal ze zichzelf willen herstellen, gifstoffen afvoeren, vetten aanmaken en de vochtbalans herstellen. Waardoor ze overdag meer aan kan en dus sterker wordt. Hierdoor kan zij jou overdag weer goed beschermen.
In de nacht is de huid ook iets warmer dan overdag, waardoor ze werkstoffen veel intensiever kan opnemen. Hierbij is het dus belangrijk om haar de voedingstoffen aan te reiken die daarbij kunnen helpen.

De behoefte van onze huid kan enorm verschillen in wat ze precies nodig heeft, voor overdag en in de nacht. Hierbij is het dus belangrijk om te kijken waar jouw huid mee te maken heeft. En daar komt een persoonlijk advies bij kijken.
Heb jij een baan waarbij je veel buiten bent overdag, dan raad ik je aan om goed te letten op een SPF zodat je beschermd wordt tegen de uv-straling. (Sowieso moet iedereen eigenlijk iedere dag, ook in de winter, een SPF gebruiken. Maar daar over later meer.)
Maar zit jij de gehele dag achter de computer op kantoor, dan zou ik meer letten op een crème die jouw vochtgehalte op peil houdt vanwege de klimaat beheersing apparatuur in deze kantoorgebouwen.
Daardoor is een algemeen advies vaak kort door de bocht.

Doordat je dus verschil hebt in bescherming en herstel is het belangrijk om dit te kunnen verdelen in twee producten. Want in de nacht hoef jij je echt niet te beschermen tegen de uv straling. En overdag wil jij vaak niet een hele volle crème op je huid omdat zij overdag al veel warmer is en je dan een “zweetlaagje” kan creëren. 

Het is dan ook niet voor niets dat ik je een advies geef met twee verschillende producten.

Maar betekend  twee crèmes ook twee keer zoveel uitgaven?
Of je nou twee keer dezelfde hoeveelheid uit één pot van 50 ml haalt of een twee keer per dag de hoeveelheid uit twee potten van 50 ml.

Dan zul je in het eerste geval twee keer zo snel jouw pot moeten vervangen voor een nieuwe. En dat laat zien dat je uiteindelijk dezelfde tijd doet met twee potten dan met twee keer die éne pot kopen. Het blijft uiteindelijk dezelfde inhoud.

Hopelijk heb je door deze uitleg een inzicht gekregen waarom ik altijd twee crèmes adviseer. Ga jij nu je huid optimaal voeden met zowel een dagcrème als een nachtcrème? Of heb jij wat hulp nodig bij deze keuze? Laat het mij vooral weten.
Ik geef je graag en vrijblijvend een passend advies.

Liefs, Sam

 

Wil jij meer lezen over de producten van Noabay of Esse.
Kijk dan eens op deze blog van Naobay  of deze blog over Esse en laat je inspireren.

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.