Vragen?

Hallo!
Mag ik mij even voorstellen?
Wellicht bent u al een tijdje aan het rondkijken op mijn site en gaat u zich misschien steeds meer afvragen; Wie is dat nou toch?

Daarom wil ik mij graag even voorstellen.
Ik ben dus Samantha Kooyman al noemt iedereen mij Sam.
In 2010 ben ik opleiding voor Schoonheidsspecialiste gaan doen. Daarvoor had ik de opleiding tot kapper afgerond maar merkte ik al snel dat het niet helemaal mijn ding was.
(Dus mij vragen uw haar te knippen, wordt geen succes 😉 )
Nadat ik in contact kwam met het beroep Schoonheidsspecialiste wist ik het zeker, dit past echt bij mij!

De reis heen en weer van Mijdrecht naar Leiden, van maar liefst 2 uur, was voor mij geen drempel. Hier heb ik zowel de Schoonheidsspecialiste opleiding, Wellness medewerker en Allround schoonheidsspecialiste mogen afronden. Hierdoor heb ik behoorlijk wat specialisaties op zak zoals acne en bindweefselmassage.
In deze jaren heb ik 4 maanden in Oostenrijk gewoond en gewerkt om zo meer ervaring op te doen in mijn vakgebied. Dit was natuurlijk een geweldige ervaring wat niet alleen leerzaam was gerelateerd op mijn beroep, maar zeker ook voor mijn persoonlijke ontwikkeling.

Daarna ben ik begonnen met werken in een schoonheidssalon in Abcoude, waar ik nu alweer 7 jaar werkzaam ben. Hier ben ik dan ook nog een aantal dagen aanwezig.
Daar heb ik naast mijn werk ook de Pedicure opleiding mogen afronden en heb ik nog een diploma mogen toevoegen aan mijn CV.

Zo is mijn carrière ontstaan en was ik blij met alle stappen die ik had gezet. Tot ik ziek werd.
Een aantal jaar later werd bij mij Coeliakie vastgesteld. Dit is een auto-immuunziekte waarbij ik intolerant voor gluten ben. Het enige medicijn voor mij is glutenvrij eten, want zelfs een kruimeltje kan mij al dagen ziek laten zijn. Dus door medische redenen ben ik altijd op een glutenvrij dieet.
(Mocht u hier meer over willen lezen. Door hier te klikken kunt u mijn persoonlijke verhaal lezen die het Voedingscentrum over mij heeft gemaakt.)

Door mijn ziekte ben ik mijzelf er bewuster van geworden hoe belangrijk gezonde voeding is. En dat wij in het algemeen daar iets te gemakkelijk in zijn geworden. Door het enorme aanbod wat wij tegenwoordig hebben, de drukke levens, onwetendheid en de hoeveelheid informatie wat gedeeld word over voeding, lukt het ons vaak niet echt gezond te eten.
Doordat ik mij steeds meer ging interesseren in gezonde voeding ben ik ook de opleiding gewichtsconsulent gaan doen en heb ik mij dan ook gespecialiseerd in het helpen van mensen met bepaalde voedingsvraagstukken.
Hierbij kan het gaan om de voeding te optimaliseren of wellicht een aantal kilo af te vallen.
En hoe gaaf is het als ik deze twee passies met elkaar kan combineren. Zowel het uiterlijke verzorging als de voeding van binnenuit.
Want ook veel huidproblemen kunnen worden verminderd door de juiste voeding. Door een holistische kijk naar de persoon en dus zowel de voeding als de product gebruik aan te passen kun je veel winst behalen!
(Daar later meer over!)

Zo is dan ook Insideout by Sam ontstaan
Ik sta dan ook graag klaar voor mensen met welke vragen dan ook. Ik houd daadwerkelijk van mijn vak en het is meer een passie dan mijn werk. Ik miste heel erg een totaal concept om mensen te ondersteunen met welke problemen voor de huid, voeten, voeding en ontspanning. En dat wil ik nu dan ook graag gaan aanbieden!
Op mijn Facebookpagina en Instagram zal ik dan ook informatie delen en acties houden. (Zeker de moeite waard om te gaan volgen 🙂 )
Op deze website zal ik regelmatig uitgebreidere blogs posten die wat meer diepgang op informatie zal geven.

Dan even iets minder over mijn carrière maar meer over mijzelf:
Ik woon samen met mijn partner Jordy in Uithoorn waar ook de salon is gevestigd. Hier zijn wij twee jaar geleden komen wonen en hebben het ontzettend naar ons zin.
Ook vind ik het zelf erg fijn om heerlijke te bewegen en te fitnessen. (Ja ik ben zo iemand die met liefde gaat trainen, noem me gek 😉  haha! )
En heerlijke wandeling in de bossen of op het strand te maken. (Wanneer het mooi weer is natuurlijk;))
Weg te duiken in een ontzettend goed boek (Tips zijn altijd welkom!)
De wereld te ontdekken samen met Jordy. (Ook hier zijn tips altijd welkom! 😉 )
Heerlijke gerechten of baksels te maken. (Die ik vaak dan even moet aanpassen om ze glutenvrij te maken, soms een succes, soms helaas niet. Maar daar leren we weer van!)
Nieuwe dingen te ontdekken of te leren. Volgens mij ben je nooit te oud om te leren. Toch? 😉
En natuurlijk gewoon samen te zijn met mijn vriendinnetjes en geliefde. Want samenzijn is zo belangrijk!

Nou, dat was een kleine introductie van mij. En hopelijk heeft u een beetje een beter beeld gekregen wie nou achter Insideout by Sam zit.

Nu ben ik enorm benieuwd naar uw verhaal en hoop ik dan ook dat ik u snel mag ontmoeten bij mij in de praktijk!
Zie ik u snel?

Liefs,
Samantha.