Vragen?

Help ik heb schimmel/kalk nagels!

Slipper-weer.
Voor de ene super fijn voor de andere een moment om zich weer te ergeren aan de lelijke nagels & voeten. De schimmelnagel is weer zichtbaar en dat is iets waar iedereen zich wel lichtelijk voor schaamt.
Maar hoe ontstaat zo een schimmelnagel en wat kun je er aan doen?
Hierover lees je meer in deze blog!

De schimmelnagel.

De schimmelnagel wordt ook wel in de volksmond kalknagel genoemd.
En dat kan best verwarrend zijn. Want een kalknagel is heel iets anders dan een schimmelnagel.
Bij de schimmelnagel zit er daadwerkelijk een schimmel in de nagel die enorm besmettelijk is. De nagel is vaak wat doffer, brokkeliger, geler, poreuzer en heeft een verdikte nagelplaat. Dit kan soms zo dik worden dat het ook pijnlijk is. Vervelend dus..

De kalknagel is wel verdikt en kan er iets witter of geler uitzien. In de lengte zitten vaak strepen en ribbels. Deze nagels worden over het algemeen veroorzaakt door ouderdom, medicijngebruik of ziekte. Deze nagels kun je gemakkelijker mooier maken door ze door een pedicure te laten frezen en polijsten. Dan zien ze er weer gladder en mooier uit. 

De schimmel nagel heeft wat meer zorg nodig. Deze is namelijk reuze besmettelijk en kan ook zo “overspringen” naar jouw gezondere nagels. Of die van jouw partner, kinderen en andere huisgenoten. Over het algemeen ziet het er niet heel smakelijk uit.
Daarom is het essentieel dat je er wat aan gaat doen.

Hoe ontstaat het?
Een goede afweer en immuunsysteem is belangrijk wanneer we te maken hebben met virussen en schimmels. Maar wanneer we kijken naar voetschimmel is de ideale plek voor hun een vochtige en beschadigde nagel. Daar kunnen ze heerlijk gaan broeden, vermenigvuldigen en groeien. Wanneer jij dus een slechtere afweer hebt, een beschadigde nagel of veel ruimte tussen jouw nagelplaat en nagelbed kan zo een schimmel daar dus gaan nestelen.
De sporen van schimmels kun je overal tegen komen maar vooral in douches, zwembaden, sporthallen of sauna’s. Overal waar het vochtig is en je op blote voeten loopt kun je het oplopen.
Helaas weet je het nooit zeker waar je het oploopt. Want het is niet altijd direct zichtbaar en kan een tijdje duren voordat het echt zichzelf gaat innestelen in die nagel.

Wat kun je er aan doen?
Een schimmelnagel is iets wat niet vanzelf over gaat. Je nagel is geïnfecteerd en de schimmel breidt zich langzaamaan uit in jouw nagel. Soms zelf ook naar de andere nagels van je voet.
Je kan er dan voor kiezen een behandeltraject te starten met mij.
Wat belangrijk is om te weten dat je heel nauwkeurig en consequent aan de slag moet gaan.
En nog belangrijker; Geduld hebben.
Ik zal tijdens de behandeling, die (idealiter) om de 5 of 6 weken plaats vindt, de nagels dun frezen. En jij krijgt huiswerk mee om minimaal twee keer per dag met een anti-mycose product te gaan druppelen. Dat product is uiteraard bij mij te verkrijgen, zodat je weet dat het product ook daadwerkelijk de goede werkstoffen heeft om die schimmel te laten verdwijnen.
Dat ik de nagels dunner maak is essentieel zodat het product, wat jij vervolgens gebruikt, ook daadwerkelijk in kan trekken. En wanneer jij niet consequent hiermee aan de slag gaat zal de schimmel zijn weg weer kunnen vinden in jouw nagels.
Dus teamwork en consequent zijn is hierbij erg belangrijk.
Het is ook goed om te weten dat zo een traject zeker wel een halfjaar tot een jaar kan duren tot het daadwerkelijk resultaat oplevert. Dat betekend dat wanneer jij deze zomer bij mij langskomt met dit probleem je er niet aan het einde van de zomer vanaf bent. Daarom is het zo belangrijk om juist straks, wanneer we weer de schoenen aan doen en de voeten verstoppen, vol blijft houden en je afspraken en behandeling doorzet.

Voor de rest is algemene hygiëne van belang. Hierbij een aantal tips:
– De schoenen goed schoonmaken van binnen.
– Laten luchten en oudere schoenen vervangen.
– Sokken binnenstebuiten wassen op 60 graden.
– Dagelijks nieuwe sokken aan. 
– Beddengoed op 60 graden wassen.
– De doucheruimte goed schoonmaken.
– Draag slippers. Kom je in een openbare gelegenheid zoals een zwembad of sauna, draag dan zo veel mogelijk je slippers zodat je de besmetting voor andere minimaliseert. 

Nu je weet dat je er wat aan kunt doen is het fijn om een samenwerking aan te gaan. En nu je weet dat het ook best een tijdje kan duren voordat je resultaat gaat zien en je écht even moet volhouden. Plan dan ook vooral die afspraken door, ook al mogen we ze straks weer verstoppen in onze schoenen. Want juist wanneer je nu doorzet zal je er volgend jaar zomer veel beter en mooier bij lopen. En kan jij weer juichen als het weer “Slipper-weer” is ;).

En voor de dames is het natuurlijk fijn dat er (gel)lak bestaat om ze op te fleuren. 😉
(En nee dat kan geen kwaad!)


Wil jij samen deze teamwork aan gaan? Laat het mij vooral weten.
Ik help je graag!

Liefs,
SamPedicure behandeling Insideout by Sam.

Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.