Vragen?

De 5 basis producten die iedereen in huis zou moeten hebben.

Wat heb jij allemaal in je badkamer staan aan schoonheidsproducten?
Tegenwoordig is er zo ongelofelijk veel op de markt dat we voor elke huidtype, elk huidprobleem of elke huidsituatie wel een ander product kunnen vinden.
Maar wat is nou echt een must om te hebben?

Ten eerste is het heel belangrijk om te weten welk huidtype jij hebt. Laat je dus goed adviseren door een professional die weet waar die het over heeft. En laat dit regelmatig tussentijds checken. Jij veranderd dus je huid ook! En zelfs de seizoenen hebben invloed op jouw huidconditie. Dus tussentijds checken of je nog goed op weg bent met jou producten is geen overbodige luxe.

De volgende 5 producten zijn eigenlijk een must voor iedereen. Alleen is het belangrijk dat je ze wel ze wel naar jou wensen, doelen en huidtype afstemt. Dit kun je het beste in samenwerking doen met je schoonheidsspecialiste. Die weet immers wat de behoefte en wensen zijn en hoe jouw huid reageert en wat ze nodig heeft.  Dan pas zal jij daadwerkelijk je huid situatie kunnen verbeteren.

De reiniging.

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en scheidt dus ook veel afvalstoffen uit. Het maakt talg aan en er liggen dode huidcellen op de bovenste huidlaag. En dan heb ik het nog niet eens over al de make-up gehad die wij gebruiken als vrouw.
Wil je huid optimaal verzorgen? Dan reinig je haar 2x op een dag. Zowel in de ochtend als in de avond. Gebruik je make up? Voer dan je reiniging 2x achter elkaar uit zodat je zeker weet dat ze optimaal schoon is.

Wil je meer lezen waarom jij je huid zou moeten reinigingen? Lees dan ook mijn andere blog:
https://www.insideoutbysam.nl/schonehuid/

Tonic, Toner of Lotion.

Toner, Lotion of Tonic. Mooie namen en het zijn allemaal dezelfde producten. De toner zorgt ervoor dat je na je reiniging de restjes vuil & je overtollig reinigingsproduct weghaalt. Hierdoor verfris je je huid meteen en maak je haar klaar voor de werkstoffen die komen gaan. Met dit product zorg je er ook nog eens voor dat je huid niet wordt aangetast door het kalk in ons water. 
De tonic heeft vaak meteen een hydraterend effect. Zorg er wel voor dat er geen alcohol in zit want dit geeft meteen weer een tegenwerkend effect en droogt je huid nog meer uit.
Kijk ook uit met geur en kleurstoffen. Dit is allemaal leuk, maar eigenlijk nergens goed voor.

 

Exfolierend product.
Een veel vergeten product die je 1x in de week mag inzetten.
(Het allermooiste is wanneer je ook nog een masker erna aanbrengt. Maar het masker heeft helaas de top 5 niet gehaald. )
Helaas bestaan er ook veel varianten van exfolierende producten dus laat je even goed adviseren!
Waarom is dit nou zo een mooi product?
De scrub of exfoliant zorgt ervoor dat je huid wordt gestimuleerd, de dode huidcellen verdwijnen (die vaak een grauwe gloed veroorzaken), pigmentvlekken iets afnemen, verstoppingen van de talgklieren voorkomen en het collageen stimuleert. Ze maakt je huid gewoon stralender, verfrist het en ziet er meteen egaler uit.

Need I say more?;)

 

Crème met voedingstoffen die werkelijk wat voor je huid gaan betekenen.

Maar wat voor een crème heb jij nodig?
Dit verschilt enorm per persoon. Het ligt eraan wat jouw behoefte zijn, jouw doelen zijn, jouw “klachten” zijn, jouw wensen zijn en natuurlijk jouw budget is. Wil jij aan anti-aging doen dan zal je rekening moeten houden dat daar exclusievere en hogere werkstoffen bij nodig zijn waarbij de prijs natuurlijk ook wat iets omhoog zal gaan.
Maar jouw huid heeft voedingstoffen nodig om je te kunnen herstellen, beschermen en te zorgen dat jouw huid comfortabel aanvoelt. Welke crème dat precies is kun je het beste met je specialist afstemmen. Want het is vaak best lastig om als consument zelf te bepalen welke crème het beste bij je past. (Zoals je wellicht al hebt gelezen in mijn eerdere blog kunnen we nog wel eens in de maling worden genomen door de fabrikant: https://www.insideoutbysam.nl/productkennis/)
Laat je hierbij gewoon adviseren, scheelt je een hoop uitzoekwerk en zo koop je nooit iets wat niet voor jouw huid bedoeld is.

Last but not least:
De zonnecrème.

Zoals je al eerder in mijn blog hebt kunnen lezen is de zonnebrand een vergeten product maar wel een heel belangrijk product.
Want een goede zon beschermer is jouw beste anti-aging middel.
De zon doet zo veel schade aan onze huid. Ons DNA in de huid wordt door overmatige blootstelling aan de zon beschadigd. Door deze schade van de zon stimuleren wij de veroudering van de huid!
Wil je hier meer over lezen? Dan kun je dat teruglezen in mijn eerdere blog: https://www.insideoutbysam.nl/besteantiaging/
Een goede zonnecrème heeft zowel een UV-A en UV-B filter.
En dagelijks je zonnecrème smeren is dus echt geen overbodige luxe.

Ook nog een belangrijke tip.
Je zonnebrandcrème is meestal maar 12 maanden houdbaar. Dus wanneer jij dit jaar een zonnecrème hebt aangeschaft kun je hem helaas volgend jaar niet meer meenemen op vakantie.
Er staat altijd een tekentje op de achterkant waarbij de maanden staan genoteerd.
Na deze periode is de garantie op de factor verdwenen en zal die niet de bescherming geven die je nodig hebt.

Dus ga je lekker op vakantie naar de zon, wees dan niet zuinig met je zonnecrème. Volgend jaar moet je toch weer een nieuwe aanschaffen 😉

Dit waren de top 5 producten.
Wil jij je productgebruik optimaliseren en weten of jij de juiste producten nu in huis hebt? Vraag gerust naar mijn gratis en vrijblijvend advies.

Ik help je graag.

Liefs,
Sam.

Noabay product keuze